Anchete la Iasi, dupa ce o fata de 10 ani, cu dizabilitati, a fost gasita legata de stalp

O fata in varsta de 10 ani, din Iasi, cu dizabilitati, a fost gasita de agentii Politiei Locale, legata de stalpul casei si dezbracata. Politia si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi au fost sesizate, fiind demarate mai multe anchete in acest caz.

Reprezentantii Politiei Locale Iasi au sesizat Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) ca au gasit o fata cu probleme psihice, care ar fi fost tinuta de parinti dezbracata si legata de un stalp al casei, in zona Cicoarei.

Vezi si Un barbat a fost condamnat definitiv dupa ce a infectat cu HIV o fetita

„Am fost sesizati de catre Politia Locala cu privire la faptul ca o minora de 10 ani era dezbracata si legata cu un material textil de stalpul casei respective, casa fiind facuta din cartoane, putin lemn si niste material textil. Familia locuieste acolo de la inceputul lunii februarie 2018, iar mama spune ca minora are probleme psihice si, pentru a nu risca sa fuga in padure sau sa iasa pe strada si sa fie accidentata de masini, cand pleaca dupa apa, o leaga cu un batic de un stalp”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Anca Vijiac, purtatorul de cuvant al IPJ Iasi

Aceasta a adaugat ca a fost intocmit un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

„Minora a fost preluata si internata in spital, find sesizati si reprezentantii DGASPC Iasi”, a adaugat Anca Vijiac.

Atat politistii, cat si reprezentantii DGASPC Iasi fac anchete, pentru a stabili care este situatia reala a familiei si masurile legale care se impun.

„Am fost sesizati pe linia de urgenta a DGASPC si un psiholog si un asistent social s-au deplasat la fata locului, alaturi de agenti ai Politiei locale si din cadrul Sectiei VI de Politie. S-a confirmat ceea ce constatasera agentii Politiei Locale. Fetita este incadrata in grad grav de handicap cu o afectiune psihica, ea nevorbind, aceasta fiind tinuta in conditii absolut improprii. Mama fetei si concubinul acesteia au explicat ca, in familia respectiva, nu mai exista copii minori, sunt numai copii majori, in afara de fetita”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Tiberiu Bantas, purtatorul de cuvant al DGASPC Iasi.

El a adaugat ca reprezentantii institutiei au preluat fetita cu o ambulanta si aceasta a fost dusa la Spitalul „Sfanta Maria”, din Iasi, unde a fost stabilizata si tratata.

„Mama fetitei a declarat ca o tinea legata deoarece avea diferite treburi si nu o putea supraveghea, astfel ca luase acea masura pentru a nu se rani in vreun fel. Cand am ajuns noi acolo, fetita nu mai era dezbracata. In plus, conditiile erau execrabile acolo. Au un pat adunat de pe la ghena, fara lumina. Se stie ce conditii de trai sunt in cartierul intitulat generic Dallas! Mama are, de exemplu, un act de identitate provizoriu. Acolo traiesc multe persoane care nu au nici acte de proprietate, nici acte de identitate”, a adaugat Bantas.

Acesta a adaugat ca fetita va intra sub protectie speciala si, cel mai probabil, va merge intr-un centru pentru copilul cu handicap sever.

Vezi si O fetita de 11 ani si-a salvat mama si fratiorul de un an si sase luni

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here