Ancheta dupa ce o fetita de 1 an si jumatate nu a fost internata

O ancheta are loc la Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare, unde joi a murit o fetita de 1 an şi jumatate, diagnosticata cu varicela. Medicul care a consultat-o prima oara nu a considerat necesara internarea, astfel ca mama fetitei a cerut sa plece acasa, iar a doua zi micuţa a murit.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare, Constantin Demian, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca medicii au decis trimiterea fetitei la UPU Cluj-Napoca, dar starea acesteia s-a inrautatit si a murit.

”La UPU Satu Mare a fost adusa, miercuri seara, o fetita de un an si jumatate din localitatea Stana, cu suspiciune de varicela si febra 39 de grade, iar pediatrul a considerat ca nu se impune internarea. Fetita a ramas intr-un salon provizoriu peste o ora, dupa care mama a solicitat sa plece acasa. Joi dimineata a revenit cu copilul. Fetita a fost consultata de un pediatru de la Infectioase care a constatat aparitia unor pete pe corp, mentionand ca se impune transferul la UPU Cluj-Napoca”, a spus Demian.

Potrivit acestuia, s-a solicitat o ambulanta, dar starea fetitei s-a degradat, a intrat in stop cardiac si au fost efectuate manevre de resuscitare, fara rezultat, astfel ca dupa ora 14 a fost declarat decesul.

Citeste si: Copil de 2 ani, suspectat de rujeola, a murit la spital

”S-a constituit la nivelul spitalului o comisie medicala pentru stabilirea imprejurarilor care au dus la decesul fetitei si a fost sesizata Comisia de analiza a deceselor. Familia nu a depus, inca, nicio plangere”, a spus Demian.

In cazul in care comisia de ancheta va constata o culpa medicala in acest caz, se vor sesiza Colegiul Medicilor, instantele si Politia.

Sursa: MEDIAFAX

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here