Ancheta dupa ce o fetita a fost lovita cu un borcan de bulion in cap

Politia Calarasi a inceput o ancheta dupa ce o fetita a fost lovita cu un borcan de bulion in cap. Fetita de 6 ani a ajuns la spital dupa ce patroana unui magazin din comuna Ileana i-ar fi dat cu un borcan de bulion in cap. Totul ar fi pornit de la o punga de pufuleti, pe care copila ar fi luat-o de pe raft.

Citeste si S-a redeschis sectia de Endocrinologie pediatrica de la Institutul Parhon

Familia fetitei de sase ani, din localitatea Ileana, judetul Calarasi, a publicat pe Facebook imagini cu micuta ranita la cap.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Calarasi, Mihaela Ene, a declarat ca tatal acesteia a sunat la 112, o ancheta fiind inceputa in acest caz. Incidentul s-a petrecut dupa ce fetita a mers la magazinul din sat si ar fi luat de pe raft o punga cu pufuleti, dupa care ar fi mers la tejghea sa o plateasca, situatie care ar fi deranjat-o pe patroana.

Femeia este acuzata ca a lovit-o pe fetita cu un borcan de bulion in cap.

„In data de 19 martie 2019, prin apel de urgenta 112, la ora 18.23, tatal fetitei a sesizat faptul ca fetita dumnealui, in varsta de sase ani, a fost lovita de o femeie in varsta de 64 de ani, cu un obiect contondent in incinta unui magazin comercial. Colegii s-au deplasat la fata locului, au identificat atat victima, cat si autoarea si se desfasoara cercetari sub coordonarea procurorului de caz, pentru lovire sau alte violente”, a declarat Mihaela Ene, purtatorul de cuvant al IPJ Calarasi.

Initial, copila a fost transportata la Spitalul Orasenesc Lehliu-Gara, din judetul Calarasi.

„Din punctul nostru de vedere, ca unitate sanitara, ea s-a prezentat cu un traumatism cranio-cerebral acut deschis, cu plaga frontala stanga, in urma caruia i s-au acordat ingrijirile medicale de urgenta. Parintii au decis sa o ia din spital pentru a merge sa faca un CT”, a declarat Cornelia Costea, asistent manager in cadrul Spitalului Orasenesc Lehliu-Gara.

Ulterior, fetita a fost dusa la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni din Bucuresti, pentru investigatii suplimentare.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Calarasi a declansat o ancheta in acest caz.

„Am fost sesizati de catre Politia comunei Ileana. In acelasi timp, colegii mei au luat legatura si cu reprezentantii Serviciului de Asistenta Sociala din comuna, cei de acolo ne-au spus ca ei nu au ajuns la caz, nu ajunsesera la fetita pana in acest moment, deci ei nu ne-au facut nicio sesizare, pentru ca, in mod normal, exista un protocol prin care cei de la Politie, cu SAS-urile, reactioneaza in astfel de situatii, dupa care sa ne sesizeze pe noi. (…) Este in atentia noastra”, a declarat purtatorul de cuvant al DGASPC Calarasi, Ana Maria Stamate.

Vezi si Cursa Family Run pentru copiii bolnavi de cancer

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here