Anchetă deschisă la Spitalul ”Victor Gomoiu” după ce o fetiță de un an și jumătate și tatăl acesteia au fost expuși la raze UV

Foto: www.nytimes.com

A fost deschisă o  anchetă la Spitalul ”Victor Gomoiu” după ce săptămâna trecută o fetiță de un an și jumătate și tatăl acesteia au fost expuși accidental la raze UV și au suferit arsuri la cornee. Ambii pacienți sunt acum îngrijiți la spital. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a spus într-o conferință că au fost trimiși inspectori sanitari să facă un control la acest spital.

Asistentul medical implicat în respectivul incident și-a dat demisia, iar infirmiera nu va mai activa, pe perioada anchetei administrative, într-o zonă în care au acces pacienți, potrivit mediafax.ro.

„Pacienta minoră, în vârstă de un an şi jumătate, s-a prezentat la Camera de Gardă a spitalului însoţită de tatăl său, prezentând simptome respiratorii. În urma testelor rapide fost depistată infecţia cu virus respirator sinciţial, ceea ce a impus ca atât copilul, cât şi tatăl, să fie izolaţi în spaţiul special destinat pacienţilor care prezintă acest tip de infecţie. În timpul examinării medicul de gardă a constatat că lampa UV era în funcţiune şi a procedat la închiderea acesteia. În urma anchetei interne derulată ulterior a reieşit faptul că pacienta minoră şi părintele însoţitor au fost expuşi accidentala la lampa UV timp de 45 minute, suferind arsuri corneene care au necesitat îngrijiri medicale” a fost declarația oficială oferită de reprezentanții spitalului ”Victor Gomoiu”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here