Alti doi copii cu meningita internati in spital

Alti doi copii cu meningita au fost internati in spital, dupa ce initial trei copii de la Gradinita cu program prelungit din Burdujeni, judetul Suceava, au ajuns in unitatea sanitara cu acelasi diagnostic. Gradinita a fost inchisa din cauza unui focar de meningita. Virusul vinovat este un enterovirus, acelasi care in urma cu 6 ani a provocat o epidemie de meningita acuta la Suceava.

Citeste si O gradinita inchisa, dupa ce a fost depistat un focar de meningita

”Va informam ca in focarul de meningita de la Gradinita Prichindelul au mai fost internati la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava inca 2 copii cu acelasi diagnostic. Pana in prezent sunt 5 cazuri”, a informat Directia de Sanatate Publica Suceava.

S-a facut dezinfectia gradinitei, urmand ca DSP Suceava sa recolteze probe de control pentru avizul de redeschidere. Conform rezultatelor partiale ale analizelor lucrate de Centrul Regional de Sanatate Publica Iasi, cauza imbolnavirilor este reprezentata de un enterovirus Coxsackie, acelasi care a provocat o epidemie de meningita acuta virala in anul 2012.

Recent 3 copii de la Gradinita cu Program Prelungit nr. 9 din Burdujeni, Suceava, au ajuns de urgenta la spital, existand suspiciunea ca au meningita. Directia de Sanatate Publica Suceava a deschis o ancheta si a decis sa suspende activitatea gradinitei pana va fi facuta dezinfectie.

In anul 2012, de la sfarsitul lunii mai si pana in octombrie, in judetul Suceava s-au inregistrat 340 de cazuri de meningita acuta virala. In iunie 2012, cursurile au fost suspendate in sase gradinite si in opt scoli din judetul Suceava, din cauza cazurilor de meningita acuta virala.

De ziua Ziua Mondiala impotriva meningitei, prof. dr. Doina Pleşca, Vicepreşedinte al Secţiei de Pneumologie Pediatrica din cadrul Societaţii Romane de Pneumologie a declarat: „Meningita este o inflamaţie a meningelui de etiologie variata (bacteriana, virala, fungica, etc.). Meningita bacteriana se instaleaza brusc şi este insoţita de un tablou clinic caracterizat prin: febra mare (40-41°C), alterarea starii generale, pacientul nu suporta lumina (fotofobie), cefalee difuza, progresanta şi chinuitoare, somnolenţa, varsaturi. Progresiv, starea generala se agraveaza, pacientul devine comatos şi apar crizele de convulsii. La sugari, tabloul clinic se instaleaza rapid, fiind oarecum diferit faţa de alte varste: modificari ale starii generale cu perioade de somnolenţa alternand cu agitaţie extrema (plans inconsolabil), varsaturi, febra sau hipotermie, refuz alimentar, convulsii. in faţa unei infecţii severe, care are o rata semnificativa de mortalitate şi morbiditate, se impune intensificarea masurilor de prevenţie. in acest sens, cea mai eficienta modalitate de a preveni meningita bacteriana este imunizarea prin vaccinare, cu atat mai mult cu cat copiii, in primii 5 ani de viaţa, nu dispun de o aparare antiinfecţioasa solida”.

Citeste si Cel putin sase copii au murit, in urma unei epidemii cu adenovirus

Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here