Alocatiile majorate au intrat in vigoare de la 1 aprilie, dar vor fi platite din mai

Alocatiile majorate au intrat in vigoare de la 1 aprilie, potrivit Ordonantei 9/2019, stabilita in luna martie de Guvern. Potrivit actului normativ, primele plati majorate se vor face insa in luna mai.

Potrivit OUG, alocatia de stat pentru copii se stabileste in cuantum de 300 lei pentru copii in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani si 300 lei pentru copiii cu varsta intre 3 si 18 ani in cazul copilului cu handicap.

Ministrul Muncii, Marius Budai, declara recent ca nu exista riscul ca aceste alocatii sa nu fie acordate si sustine ca aceste categorii defavorizate „sunt exploatate din punct de vedere politic”. Budai a mai precizat faptul ca in cazul in care va fi necesar, se vor suplimenta fondurile la rectificarea bugetului, pentru asigurarea acestor alocatii.

Parlamentul a votat, in februarie, in plen reunit, un amendament al PNL la bugetul de stat care prevede majorarea alocatiei copiilor, cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei.

Vezi si Proiect privind majorarea alocatiilor pentru copii

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here