„Aiurea-n tramvai”, de Adina Rosetti, o carte pentru copii scrisa impreuna cu eroul de pe coperta

Adina Rosetti foto Cornel Brad

„Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton in Tara Cuvintelor Anapoda”, noul volum dedicat micilor cititori de Adina Rosetti, „este o carte la care au si colaborat ambii copii” ai autoarei, a declarat aceasta pentru MEDIAFAX. Volumul este publicat de Curtea Veche Publishing si este ilustrat de Livia Coloji.

Vezi si Adina Rosetti: “Bucuria, curiozitatea, pofta de joaca. Cu ingredientele astea se scrie o carte pentru copii” -I

„E o poveste cum nu s-a mai citit pana acum si contine toate expresiile populare care le dau batai de cap copiilor si explicatiile lor. Pentru ca si noi auzeam o sumedenie de expresii ciudate la parintii nostri cand eram mici; «colac peste pupaza», mai erau si suparati cand ni le spuneau, iar noi nu intelegeam de ce nu ne vedeam «lungul nasului»”, arata un comunicat.

Potrivit editorilor, in noua carte pentru copii a Adinei Rosetti, „Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton in Tara Cuvintelor Anapoda”, impreuna cu noii sai prieteni – Mate-Fripte, Zgarie-Branza si Linge-Blide -, personajul principal porneste in cautarea conducatorului Tarii Cuvintelor Anapoda, pe numele sau Teleleu Tanase. Cei patru prieteni vor trece prin cele mai neobisnuite aventuri, in acea tara cu totul pe dos, dar plina de haz, unde cele mai importante lucruri se invart in jurul cuvintelor.

Adina Rosetti a publicat doua carti pentru adulti si a descoperit ca cel mai mult ii place sa inventeze povesti pentru copii. Din joaca ei cu vorbele au iesit pana acum trei carti: „Domnisoara Poimaine si joaca de-a Timpul” (ilustrata de Cristiana Radu), „De ce zboara vrajitoarele pe cozi de matura?” (ilustrata de Cristiana Radu) si „Cartea Curajului” (ilustratii de Alexia Udriste). Tine ateliere de scriere creativa pentru copii, sta cu nasul prin carti sau se distreaza cu cei doi copii ai sai, Clara si Anton, pe care i-a transformat in personajele principale din cateva carti.

Vezi si Adina Rosetti: “Bucuria, curiozitatea, pofta de joaca. Cu ingredientele astea se scrie o carte pentru copii”- II

„Sunt in «businessul» cu copii de 13 ani, de cand am devenit mama. Cu ocazia asta am redescoperit cartile pentru copii si cele din copilaria mea (evergreen-uri precum «Habarnam», «Apolodor» sau «Alice») si titluri si autori pe care ii citesc pustii din ziua de azi – Roald Dahl, de pilda”, a declarat Adina Rosetti pentru MEDIAFAX.

Intrebata cum se raporteaza copiii sai la faptul ca se regasesc in calitate de eroi in cartile ei de pana acum, autoarea povesteste care este valoarea unei fictiuni in viata celor mici: „Sunt foarte mandri, mai ales Anton, eroul celei mai recente carti! Nu doar ca e personaj, dar apare si in titlu si pe coperta, asa ca are tot interesul sa vanda cartea! are deja un plan de marketing in acest sens pentru colegii de la scoala”.

Volumul publicat la editura Curtea Veche este o afacere de familie. „«Aiurea-n tramvai» este o carte la care au si colaborat ambii copii, cu idei traznite. Cateva luni au cautat expresii, le-am discutat si am incercat sa vedem cum si-ar gasi locul in aceasta carte”, a mai explicat Adina Rosetti pentru MEDIAFAX.

Vezi si Adina Rosetti: “Bucuria, curiozitatea, pofta de joaca. Cu ingredientele astea se scrie o carte pentru copii”- III

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here