Aglomeratie la Scoala Sfintii Voievozi, unde elevii isi depun dosarele pentru inscrierea la liceu

Absolventii claselor a VIII-a din provincie, care vor sa se inscrie la un liceu in Capitala, s-au strans, vineri, in numar mare la Scoala Sfintii Voievozi din Capitala.

Vezi si A inceput inscrierea in invatamantul liceal de stat

Absolventii de clasa a VIII-a veniti din provincie sa se inscrie la liceele din Bucuresti isi pot depune dosarul la un singur centru din Capitala, respectiv la Scoala Sfintii Voievozi.

„Sunt de la ora 8 aici si inca nu am reusit sa intru. Vreau la liceul Henri Coanda din Sectorul 1. Imi place profilul si voi avea o meserie buna atunci cand il voi termina plus ca este aproape de casa, adica nu fac chiar mult, stau in Dambovita insa ajung chiar rapid acolo, insa pot sa stau si la camin care nu e departe de liceu. Media mea este 7,50”, a declarat, pentru MEDIAFAX, un elev.

„De la aproape 8 sunt aici, cu tata am venit. Inca nu am intrat pentru ca sunt din judetul Dambovita si astept randul. (…) Vreau sa merg la liceul Constantin Brancoveanu din sectorul 2 la profil mate-info. Imi place profilul asta si am auzit ca este un liceu foarte bun. Este aproape de casa insa voi sta la camin. (…) Am media aproape 9”, a spus un alt elev.

Vezi si Rezultate finale Evaluare Nationala: Mai multi elevi cu medii peste 5 si 345 de note de 10

„Suntem din Romanesti, judetul Prahova, am venit cu fiica mea. Vrea la Liceul Tehnologic Elie Radu. (…) Nu va sta la camin, pana acasa face vreo 40 de minute si mai bine sa stea acasa, langa noi. Va avea timp sa fie printre straini. (…) Greu intra in sala si suntem si multi aici, dar ce sa facem”, a spus un parinte.

Absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, pot completa optiunile in fisele de inscriere pana pe 3 iulie, a anuntat Ministerul Educatiei Nationale (MEN). Vor parcurge aceeasi procedura si absolventii clasei a VIII-a care vor sa fie admisi in licee din alt judet. Verificarea de catre parinti si candidati a fiselor, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator sunt prevazute in intervalul 30 iunie – 4 iulie.

Vezi si Peste 3.000 de elevi din Capitala au contestat notele de la Evaluarea Nationala

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here