Adolescenta, suspecta de meningita meningococica. Chimioprofilaxie pentru 46 de persoane

O adolescenta, de 16 ani, este suspecta de meningita meningococica. Ea a fost transferata ieri la Institutul „Matei Bals” din Capitala. Este eleva a unui liceu din Pitesti. Pentru 46 de persoane, printre care elevi si cadre didactice, personal auxiliar si familie, a fost administrata chimioprofilaxia.

Citeste si Adolescenta din Vaslui, suspecta de meningita meningococica, a murit

„Conform unei informari transmise de catre Directia de Sanatate Publica Arges, o pacienta in varsta de 16 ani, eleva a unui liceu din Pitesti, judetul Arges, cu suspiciune de meningita meningococica, a fost transferata de la Spitalul de Pediatrie Pitesti la Institutul National de Boli Infectioase Prof. dr „Matei Bals” din Bucuresti”, transmite Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

Directia de Sanatate Publica (DSP) Arges a demarat imediat toate masurile impuse in astfel de cazuri.

„DSP Arges a intreprins toate masurile care se impun in astfel de situatii, conform metodologiei stabilite de Institutul National de Sanatate Publica”, spun reprezentantii ministerului.

Pentru 46 de persoane, printre care se numara elevi, cadre didactice, personal auxiliar si familie, a fost administrata chimioprofilaxia.

„Au fost stabiliti contactii directi si a fost administrata chimioprofilaxie pentru 34 de elevi, 10 cadre didactice si personal auxiliar, precum si pentru alti 2 contacti din familie”, potrivit sursei citate.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au precizat si faptul ca, in unitatea de invatamant au fost instituite deja toate masurile de curatenie si dezinfectie aferente. Purtatorul de cuvant al Institutului National de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Bals”, dr. Catalin Apostolescu, a precizat ca a fost confirmat un nou caz de meningita.

Citeste Meningita meningococica: 13 decese in 2017

Este vorba de o tanara din Pitesti, care potrivit purtatorului de cuvant al Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”, a fost adusa la spital prin transfer.

In luna aprilie a acestui an, alte cateva alte cazuri de meningita au fost raportate, inregistrandu-se in acest context si decese. Atunci au murit o eleva de la Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Capitala si o adolescenta in varsta de 15 ani din Vaslui, transferata la Iasi.

Vezi si Caz de meningita la Liceul Gh. Lazar din Capitala. 

Sursa:Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here