Adolescenta din Vaslui, suspecta de meningita meningococica, transferata in stare grava la Iasi

O adolescenta in varsta de 15 ani, suspecta de meningita meningococica, a fost transferata in stare grava, de la Spitalul Judetean de Urgenta din Vaslui la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

Citeste si Caz de meningita la Liceul Gh. Lazar din Capitala. 

Pacienta a ajuns la Spitalul din Vaslui luni dupa-amiaza, iar in timpul noptii starea ei s-a agravat.

„A fost adusa cu Ambulanta si avea simptome care ii influentau starea generala. A fost internata la Pediatrie, iar in cursul noptii starea ei s-a agravat brusc, cu simptome de meningita meningococica. A fost consultata de medicul de boli infectioase, care a decis transferul la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi”, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.

Potrivit acesteia, pacienta era in stare grava, a fost intubata si transferata cu ajutorul unei echipe de terapie intensiva mobila la Iasi.

Conducerea Spitalului din Vaslui sustine ca au fost luate toate masurile necesare pentru a se evita o eventuala raspandire a bolii.

„Saloanele au fost dezinfectate, iar totii cei care au venit in contact cu pacienta- alti bolnavi sau cadre medicale- au primit medicatie profilactica. Ceilalti pacienti care au fost in contact cu adolescent au fost mutati in Sectia de Boli Infectioase a spitalului”, a mai spus Ana Rinder.

Vezi si Un nou caz de meningita meningococica. Nu se impune vaccinarea

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here