Acuzatii de abuz sexual asupra unor copile la o casa de tip familial

Directia pentru Protectia Copilului Arad a deschis o ancheta interna dupa ce familia adoptiva a unei fete care a fost internata intr-o casa de tip familial a facut acuzatii de abuz sexual. Familia a depus o plangere penala in care acuza doi barbati, sotii a doua ingrijitoare din centru, ca ar fi abuzat-o sexual pe fata si pe alte copile.

Vezi si Ingrijitoare la o casa de tip familial, anchetate dupa ce o fetita cu dizabilitati a fost lovita

Potrivit unor surse judiciare, o plangere penala a fost depusa de catre familia adoptiva a unei fete internate in trecut in casa de tip familial Vera din localitatea Santana, judetul Arad. Familia fetei acuza doi barbati, un jandarm si un angajat al companiei de apa din Arad, sotii a doua ingrijitoare care lucreaza in casa de tip familial, ca ar fi abuzat-o sexual pe fata, dar si pe alte copile internate in centru, in mod repetat.

Plangerea penala a fost depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Chisineu Cris, ulterior cercetarile fiind declinate catre Parchetului Militar Timisoara.

In acelasi timp, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Arad a deschis o ancheta interna si a luat mai multe masuri, printre care mutarea celor sase angajati ai casei de tip familial din Santana, in care locuiesc 12 copii, in alte centre.

,,Avand in vedere gravitatea celor semnalate cu privire la evenimente si acte, presupus a fi petrecute in urma cu aproximativ 4-5 ani, in Casa Vera din cadrul Compartimentului de Case de Tip Familial Santana, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad informeaza ca in acest caz, in conformitate cu prevederile Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, au fost luate urmatoarele masuri administrative si disciplinare: toti cei 6 angajati ai Casei Vera din Santana sunt cercetati disciplinar, iar pana la definitivarea cercetarilor intreg personalul a fost delegat in centre pentru persoane adulte cu handicap din subordinea DGASPC Arad. In paralel, echipe mixte de psihologi si asistenti sociali realizeaza o evaluare a tuturor copiilor din casele de tip familial si centrele din subordine”, a informat DGASPC Arad, prin intermediul unui comunicat de presa.

De asemenea, reprezentantii institutiei au aratat ca vor lua toate masurile necesare pentru a lamuri acuzatiile cu privire la faptele de abuz sexual semnalate in casa de tip familial.

,,Conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad precizeaza ca nu tolereaza ca prin orice forma sau mijloc copiii ocrotiti in centrele din subordine sa devina victime ale oricaror forme de abuz psihic, emotional sau sexual si ca va intreprinde toate masurile necesare care sa duca la lamurirea acestor acuzatii cu privire la faptele petrecute in Casa Vera din cadrul Compartimentului Case de Tip Familial Santana”, se mai arata in comunicatul de presa.

Citeste si La 83 de ani, o bunica din Gorj lucreaza la gradinita

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here