Absolventii de bacalaureat diferentiat nu ar trebui sa poata urma aceleasi universitati

Absolventii de bacalaureat diferentiat nu ar trebui sa poata urma aceleasi universitati, este parerea Ralucai care a reactionat referitor la propunerea ministrului Educatiei de modificare a examenului de bacalaureat cu privire la liceele tehnologice.

Vezi si Un senegalez a incendiat un autobuz scolar

„Bacalaureat diferentiat inseamna diplome diferite! Absolventii de bacalaureat diferentiat nu ar trebui sa poata urma aceleasi universitati. Ceea ce a propus Ecaterina Andronescu nu este altceva decat o noua pacaleala! Ministrul Educatiei vrea sa cosmetizeze rezultatele tot mai slabe obtinute de elevi la finalizarea liceului. Ca sa creasca artificial numarul de absolventi cu diploma de bacalaureat, Andronescu propune un nou tip de bacalaureat – Second-Hand. Din pacate, diplomele gandite de Andronescu nu ii vor ajuta pe absolventi sa se integreze in societate si pe piata muncii. Nu poti avea absolventi cu forme diferite de Bacalaureat care sa-si poata continua studiile in aceleasi conditii”, a scris Raluca Turcan Prim-vicepresedintele PNL.

Aceasta a afirmat ca partidul pe care-l reprezinta propune introducerea bacalaureatului diferentiat cu traseu educational distinct.

Bacalaureat tehonologic – care sa le asigure absolventilor, pe de-o parte, traseul spre universitati tehnice si, pe de alta parte, o meserie – o diploma recunoscuta pe piata muncii;
Bacalaureat teoretic- care ar trebui sa le permita tuturor tinerilor sa acceada in orice forma de invatamant superior.

Turcan a mai precizat ca „nu se justifica modificarea Legii Educatiei Nationale in graba si mai ales in an electoral”. Reactia Ralucai Turcan vine in contextul in care ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, pe 13 martie 2019, la intalnirea cu primarii municipiilor, ca are in vedere modificarea examenului de Bacalaureat in ceea ce priveste liceele tehnologice.

Ministrul Educatiei vrea schimbari si in ceea ce priveste laboratoarele in scoli, dar si legate de programul de incepere a orelor.

Vezi si Meditatii gratuite pentru 200 de elevi care sustin Bacalaureatul, la Universitatea din Ploiesti

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here