Absolventa cu 10 la Bacalaureat: Raman in tara sa fiu invatatoare

Cristina Calescu s-a trezit timp de patru ani la ora 6.00, pentru a fi sigura ca ajunge la timp la liceul din Targu-Jiu, jud. Gorj. Efortul a fost uitat, luni, cand a vazut ca a obtinut media 10 la Bacalaureat. Absolventa cu 10 la Bacalaureat a declarat ca cea mai mare dorinta este sa devina invatatoare.

Citeste si Bacalaureat 2019: Rata de promovare, inainte de contestatii, este de 67,2%

Cristina Calescu, absolventa a Colegiului National „Spiru Haret”, din Targu-Jiu, este una din cele trei eleve din judetul Gorj care a obtinut media 10 la Bacalaureat. Aceasta a marturisit ca a invatat constant, in toti cei patru ani, in care a facut naveta si s-a trezit la ora 6.00, in fiecare dimineata. Cristina a spus ca cel mai mare vis este sa fie invatatoare si sa aiba un post cat mai aproape de casa.

„Am muncit foarte mult. Mai departe vreau sa dau la Facultatea de Litere si vreau sa imi dau Titularizarea, sper sa si reusesc. Am terminat profilul Pedagogic. Dau titularizarea pe invatatori, este ceea ce imi doresc de foarte mult timp si sper sa reusesc. Am depus dosar pentru titularizare si in Gorj, si in Bucuresti. Dorinta mea este sa raman in Gorj, dar posturi sunt foarte putine, pentru ca imi e mie mai bine acasa. Nu m-am gandit sa plec in strainatate, aici ma simt eu bine, aici sunt eu. Locuiesc la tara. Am facut naveta in cei patru ani. Stau in satul Vartopu, comuna Ciuperceni, dimineata m-am trezit la ora 06.00, ma duceau parintii in statie, iar seara ma intorceam tot cu microbuzul”, a declarat Cristina Calescu.

Aceasta a avut rezultate bune la invatatura si in timpul liceului, ea absolvind fiecare clasa de liceu cu medii aproape de 10.

„Stiu ca meseria de invatator nu e atat de bine platita, dar atat de mult imi doresc, incat cred ca pana la urma banii nu mai conteaza. Copiii pentru mine sunt importanti, imi plac atat de mult copiii, incat banii i-am lasat deoparte. Parintii ma sustin. Ei au avut incredere in mine, insa eu nu am fost atat de sigura ca voi obtine nota maxima. Acum astept sa vad unde o sa reusesc. Secretul este sa lucrezi continuu”, a mai spus Cristina Calescu.

Ceilalti doi elevi de 10 din judetul Gorj sunt absolventi ai Colegiului National „Tudor Vladimirescu” din Targu-Jiu, respectiv Colegiul Tehnic Motru.

Sursa: Mediafax

Citeste si Elev eminent, spanzurat intr-o padure, inainte de Bacalaureat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here