A fost abandonat la 2 zile de la nastere, langa un tomberon, iar la 31 de ani este milionar

Photo by Josh Willink from Pexels

“Nu lasa circumstantele sa defineasca cine esti tu” – acesta este mesajul pe care Freddie Figgers, un tanar de 31 de ani, ajuns milionar il ofera tuturor copiilor si tinerilor. Mesajul lui este cu atat mai emotionat cu cat aflam povestea acestuia: a fost abandonat la 2 zile de la nastere, dar a reusit sa impresioneze pe toata lumea cu inventiile sale.

Baietelul Freddie a primit primul sau calculator la varsta de 9 ani, atunci s-a infiripat si dragostea lui pentru tehnologie, care l-a transformat intr-un inventor, antreprenor si milionar in sectorul de telecomunicatii, potrivit bbc.com.

Freddie, cand era copil/ Sursa foto: BBC

La varsta de 8 ani copilul si-a intrebat tatal despre povestea nasterii lui, pentru ca alti copii de la scoala sau de pe strda il hartuiau incontinuu, zicandu-i “copilul din gunoi”, “copilul murdar”, “copilul parasit”, iar acesta i-a spus: “Uite, o sa fiu cat se poate de direct, Fred, mama ta biologica te-a lasat langa un tomberon, iar eu si Betty Mae te-am gasit si nu am dorit sa te dam asistentilor maternali, am decis sa te adoptam. Tu esti fiul nostru”.

Baiatul a fost gasit langa un tomberon intr-un sat din statul Florida. Avea doar 2 zile de la nastere.

Atunci cand am aflat, mi-am spus <ok, inseamna ca sunt un gunoi, nu valorez nimic>”, povesteste Freddie Figgers, spunand ca s-a simtit atunci un copil nedorit. Dar tatal sau adoptiv l-a privit, l-a luat de umeri si i-a spus: “Sa nu lasi niciodata ca acest lucru sa te afecteze”.

Nathan si Betty Mae Figgers, aveau varsta de peste 50 de ani atunci cand l-au gasit si l-au adoptat pe micut, dar l-au crescut cu dragoste si i-au acordat multa atentie, sustine tanarul.

Prima inventie a lui Freddie Figgers a fost gratie tatalui sau adoptiv. Atunci cand acesta a inceput sa sufere de Alzheimer si avea tot mai dese episoade in care nu se mai putea intoarce singur acasa, tanarul a inventat un dispozitiv de urmarire prin GPS care era plasat in talpa pantofilor. Dupa ce tatal sau a murit la varsta de 81 de ani, Fred a vandut inventia cu 2,2 milioane de dolari.

Freddie, in prezent/ Sursa foto: BBC

Mi-am vazut tatal cum intotdeauna i-a ajutat pe ceilalti, se oprea sa-i ajute si pe cei necunoscuti, le dadea mancare oamenilor strazii. A fost un om incredibil, un astfel de om as dori sa fiu si eu” a spus Freddie Figgers, tanarul care la varsta de 31 de ani a ajuns sa fie milionar.

Inventiile lui pornesc de la ideea de la a le usura viata celorlalti. Asa a procedat si in cazul unei alte rude, care a murit in urma unei come diabetice. Tanarul a inventat un glucometru care in momentul in care ajunge un anumit nivel de glicemie alerteaza apartinatorul/ruda bolnavului, astfel incat aceasta sa poata interveni sunand la ambulanta.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here