7000 de elevi din Iasi ajuta familiile nevoiase din Moldova

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iasilor desfasoara in perioada 10 – 21 decembrie 2018 a treia editie a campaniei Bucurie in familie – pizza pentru fapte bune, proiect social-misionar desfasurat in parteneriat cu 22 de institutii de invatamant din Iasi, in beneficiul a 147 de familii cu peste 7 copii din judetele Iasi, Botosani si Neamt.

Campania consta intr-o competitie de fapte bune organizata intre clasele din fiecare institutie de invatamant. Clasele care vor dona cele mai multe kilograme de alimente neperisabile vor primi pizza din partea organizatorilor.

„Am ajuns la ce-a de-a treia editie a proiectului si suntem foarte bucurosi ca alaturi de noi au decis sa se alature in acest proiect mai multe scoli din orasul nostru, implicand peste 7000 de elevi dornici sa ajute pe cei aflati in nevoie. Fiecare dintre noi isi doreste ca in preajma sarbatoririi nasterii Domnului nostru Iisus Hristos sa fie alaturi de cei dragi si sa aiba toate cele necesare pentru traditionala masa de Craciun. De aceea, in fiecare an ne propunem sa oferim pachete umanitare consistente pentru aceste familii numeroase si sa cautam sprijin pentru indeplinirea obiectivului nostru. Departamentul nostru ofera acestor familii toate alimentele perisabile necesare gospodinelor, iar partenerii nostri, elevii si profesorii, isi vor dovedi generozitatea prin oferirea alimentelor perisabile” a declarat Cosmin Brinza, coordonator al proiectului Bucurie in familie – pizza pentru fapte bune. Elevii participanti vor fi implicati in perioada 18 – 21 decembrie si in realizarea pachetelor umanitare si in distribuirea lor catre familiile nevoiase.

Citeste si: Apel umanitar: Vladut crede in Mos Craciun si are nevoie de ajutorul nostru!

Programul de solidaritate pentru familia cu multi copii – Sfantul Stelian este un proiect al Departamentului Pro Vita prin care sunt sustinute si promovate 147 familii cu peste 7 copii din Arhiepiscopia Iasilor. Principalele forme de ajutor oferite sunt: burse de studii lunare pentru copiii care au rezultate bune la invatatura si sunt dornici sa-si continue parcursul educational, organizarea Intalnirilor de Vara, pachete umanitare oferite cu ocazia Nasterii si Invierii Domnului nostru Iisus Hristos, ajutor medical si sprijin in functie de necesitatile urgente ale fiecarei familii.

Citeste si: Aproape 3.000 de elevi din Capitala vor primi mese calde si ajutor la teme

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here