540 milioane lei pentru Programul de alimentatie sanatoasa in scoli

Guvernul va adopta, miercuri, un act normativ care prevede alocarea a 540 milioane lei pentru Programul de alimentatie sanatoasa in scoli, in anul de invatamant 2019-2020. Elevii vor beneficia, astfel, de fructe, legume, lapte si produse lactate si produse de panificatie.

Citeste si Copiii sanatosi ai Bucurestiului, campanie de alimentatie sanatoasa pentru copii si

„Astazi (miercuri-n.r) asiguram fondurile necesare pentru implementarea programului pentru scoli in anul scolar 2019-2020 de care vor beneficia aproximativ 1.9 milioane de copii. Prin acest program prescolarii si elevii din invatamantul primar si gimnazial vor beneficia in timpul pauzelor de fructe, legume, lapte si produse lactate, produse de panificatie, dar vor fi si invatati cu privire la obiceiurile alimentatiei sanatoase”, a declarat Viorica Dancila, la inceputul sedintei de guvern.

Seful Executivului a afirmat ca valoarea totala a programului pentru anul scolar 2019-2020 este de 540 milioane lei.

,,Valoarea totala a Programului pentru scoli al Romaniei in anul scolar urmator este de aproximativ 540 milioane lei, bani asigurati de la bugetul de stat si din fonduri europene. Programul se deruleaza de mai multi ani si este apreciat de copii”, a adaugat Dancila.

Sursa: Mediafax

Citeste si Gradinitele si scolile ar putea fi obligate sa asigure mancare fara gluten

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here