500 de scoli din Capitala nu detin autorizatie de securitate la incendiu

In jur de 500 de scoli atat de stat cat si private din Capitala nu detin autorizatie de securitate la incendiu, conform Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov. De asemenea, autoritatile precizeaza ca doar 30 de scoli functioneaza cu autorizatie ISU.

Vezi si Elevii scolii care a ars in Capitala, relocati la alte unitati din apropiere

Potrivit datelor centralizate de ISU Bucuresti – Ilfov, dintr-un total de aproximativ 650 de scoli de stat si private, in jur de 500 de unitati de invatamant nu detin autorizatia pentru siguranta la incendii, in timp ce doar 30 de scoli functioneaza in baza acestui document.

In ceea ce priveste situatia scolilor de la stat, din 403, cinci au autorizatie de securitate la incendiu, 317 nu au autorizatie ISU, iar 81 nu necesita obtinerea acestui document.

In invatamantul privat sunt 226 de scoli in Capitala, dintre care 25 au autorizatie de securitate la incendiu, 179 nu au autorizatie de securitate la incendiu, iar alte 22 nu necesita obtinerea autorizatiei ISU.

„La momentul de fata, in vigoare este HG 571/2016, in care este prevazuta obligativitatea obtinerii autorizatiei la incendiu pentru cladiri sau spatii amenajate in cladiri cu destinatia de invatamant, cu aria desfasurata sau mai mare sau egala cu 150 mp”, se arata intr-un comunicat de presa al ISUBIF.

Conform inspectorilor din cadrul ISUBIF, cladirile in care functioneaza institutii scolare construite inainte de anul 1998 si care nu au suferit modificari structurale, lucrari de consolidare ori schimbari de destinatie nu necesita obtinerea autorizatiei la incendiu.

Un incendiu a izbucnit, luni dimineata, la Scoala nr 124, situata pe strada Margeanului nr. 10, in sectorul 5 al Capitalei. Flacarile au fost lichidate in totalitate de catre echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov dupa 7 ore.

Unitatea de invatamant nu are autorizatie de securitate la incendiu, institutia de invatamant obtinand in 2001 un aviz ISU pentru lucrari de consolidare si refunctionalizare, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.

Vezi si Scoala 124, care a luat foc in Capitala, era in curs de obtinere a autorizatiei ISU

Sursa: Mediafax

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here