485 de elevi din Botosani nu au putut ajunge la scoala din cauza ninsorii

Aproape 500 de elevi care invata in scolile din judetul Botosani nu au putut ajunge, marti, la scoala din cauza vremii si a faptului ca foarte multe drumuri nu au fost deszapezite, accesul microbuzelor scolare sau al operatorilor de transport in comun fiind blocat.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Botosani au declarat ca sute de elevi nu au reusit sa ajunga la cursuri din cauza ninsorii din ultimele doua zile si din cauza ca drumurile de acces spre localitati nu au fost deszapezite. Conform unei centralizari facute de Inspectoratul Scolar Botosani, 485 de elevi nu au ajuns la scoala din cauza zapezii, conducerea unitatilor de invatamant urmand sa decida daca absentele elevilor care au lipsit vor fi sau nu motivate.

Citeste si: Cursuri suspendate din cauza frigului in doua colegii si o scoala generala din Galati

“Noi am centralizat pana acum informatiile. Vorbim doar de schimbul unu, ca dupa-amiaza mai avem unitati de invatamant unde se invata in al doilea schimb. Dintre elevii navetisti, avem 485 de copii care nu au ajuns astazi la scoala dintr-un total de 13.167 de copii care fac zilnic naveta cu diverse mijloace de transport. Probleme exista in special in mediu rural, acolo unde sunt anumite drumuri satesti unde nu au reusit sa ajunga microbuzele scolare sau operatorii de transport. Nu au reusit, pe acele portiuni de drumuri, sa intre in acele sate si sa preia copiii si sa ii aduca la scoala. De exemplu, la Trusesti, 100 de copii de liceu care fac naveta nu au venit astazi la scoala, la Gheorghe Asachi din Botosani nu au venit 90 de copii din mediul rural care fac naveta. Dupa-amiaza invata mult mai putini copii, noi tinem evidenta, centralizat, si la nivelul unitatii de invatamant se va lua o decizie legata de motivarea sau nemotivarea acestor absente” a declarat inspectorul scolar general, Gabriel Hartie.

Judetul Botosani se afla inca o zi sub avertizare cod galben de ninsori, vant si vreme rea.

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here