40 de elevi din familii defavorizate vor primi burse de studiu la liceu

40 de elevi din familii defavorizate vor primi burse de studiu la liceu, gratie proiectului ”Elev la liceu” care isi propune sa ofere copiilor din familii defavorizate sanse egale la o cariera de succes in viata. Fundatia FAN Courier, alaturi de reteaua de farmacii Help Net, dubleaza numarul elevilor proveniti din familii defavorizate care primesc bursa pentru a-si continua studiile la liceu. Celor 20 de beneficiari ai programului ”Elev la liceu” lansat in 2018 li se vor adauga, in anul scolar 2019-2020, alti 20 de copii din familii fara posibilitati, declarati admisi la liceu dupa Evaluarea Nationala.

Citeste si Hidroelectrica va acorda 50 de burse elevilor si studentilor 

”Sunt foarte mandra de elevii inscrisi in programul lansat anul trecut impreuna cu partenerii nostri Help Net. Cei 20 de elevi au incheiat anul scolar cu rezultate foarte bune, 85% dintre ei avand dupa primul an de liceu cu media generala peste 9.00. Efortul si rezultatele obtinute sunt o dovada incontestabila ca beneficiind de ajutor directionat in mod corect, copiii pot face performanta si isi pot creste sansele pentru a fi liderii de maine ai comunitatior din care provin.  Pentru anul scolar care incepe in toamna, alti 20 de copii din familii cu probleme financiare vor intra in program, in aceleasi conditii ca si anul trecut”, a declarat Magda Cristescu, director executiv al Fundatiei FAN Courier.

Programul Elev la liceu se va desfasura in mai multe etape, prima, cea de identificare a potentialilor beneficiari fiind deschisa. Astfel, in perioada 1-18 iulie 2019, elevii care provin din mediul rural, au o situatie sociala care se incadreaza in conditiile programului, au absolvit clasa VIII si vor sa studieze la liceu, isi pot depune candidatura pentru a intra in Programul ”Elev la liceu”.

”Rezultatele excelente obtinute de copiii inclusi in programul Elev la liceu ne-au demonstrat inca o data ca responsabilitatea unei companii nu se limiteaza la obiectul sau de activitate. Sanatatea si educatia sunt principalele directii prin care o societate poate progresa constant. Suntem convinsi ca elevii pe care ii sustinem acum sunt liderii generatiei viitoare”, a declarat Florentina Grosu, CSR & Communication Manager, reteaua Help Net.

Fisa de inscriere se gaseste pe website-ul fundatiei www.fundatiafancourier.ro si se completeaza online. Aplicatiile vor fi analizate iar candidatii declarati eligibili vor fi contactati telefonic pentru a-si depune si dosarele de inscriere in format fizic. Perioada de depunere a dosarelor se deruleaza intre 19 si 31 iulie. Evaluarea dosarelor va avea loc in perioada 1-9 august, iar rezultatele finale vor fi aduse la cunostinta candidatilor telefonic sau pe email pana la data de 10 august.

Programul de burse ”Elev la liceu” poate fi accesat de copiii care doresc sa urmeze cursurile unui liceu, dar nu au posibilitati financiare, daca intrunesc anumite conditii de eligibilitate. Astfel, elevii trebuie sa fi avut in ultimii doi ani de gimnaziu (clasa VII-a si clasa VIII-a) media generala minim 7.00. Pentru a-si pastra bursa, elevii trebuie sa aiba la final de semestru, respectiv de an, media generala minim7.00, sa nu aiba nici o corigenta, media 10 la purtare si nu mai mult de 20 de absente nemotivate. Pentru a fi eligibili, elevii trebuie sa faca dovada ca venitul lunar pe membru de familie nu depaseste 700 de lei.

Programul acopera cheltuielile cu cazarea, mancarea, transportul, haine, rechizitele si manualele necesare desfasurarii activitatii optime de ”Elev la liceu” iar nivelul fiecarei burse diferentiaza mai multe plafoane de performanta scolara. Sumele acordate ca burse vor fi folosite pentru a plati direct furnizorilor cheltuielile, nu vor putea fi folosite de parintii acestora.

Foile matricole ale elevilor care au participat in primul an la program arata ca 85% dintre ei au incheiat anul scolar cu media generala peste 9.00, iar restul cu media generala mai mare de 7.00.

Citeste si Finantare din fonduri europene pentru programele Bani de liceu si Bursa profesionala

”Fara ajutorul financiar oferit de Fundatia FAN Courier si farmaciile Help Net, mi-as fi continuat studiile la liceul din comuna cu profil tehnologic avand ca specializari ”Fabricarea produselor din lemn” si ”Industrie textila si pielarie. Aceste domenii cu siguranta nu m-ar fi pregatit pentru facultatea pe care vreau sa o urmez, cea de medicina”, a spus la finalul anului scolar una dintre eleve.

Bursele, planificate pentru urmatorii 4 ani

Bursele oferite vor fi diferentiate in functie de rezultatele obtinute la invatatura de elevi dupa fiecare semestru scolar si vor acoperi rechizite, manuale, cheltuieli cu cazare si masa in internat sau cheltuielile cu transportul pana acasa, articole vestimentare. Bursa va fi mentinuta pe parcursul celor 4 ani de invatamant daca elevul obtine rezultate bune si nu absenteaza de la cursuri. Cei care vor acumula mai mult de 20 de absente nemotivate anual sau nu vor obtine nota de trecere la toate materiile risca sa isi piarda sustinerea din semestrul imediat urmator.

Mai multe informatii gasiti in Regulamentul Programului ”Elev la liceu”, pe website-ul fundatiei www.fundatiafancourier.ro si pe pagina de facebook a fundatiei, www.facebook.com/fundatiafancourier/.

Citeste si World Vision Romania: 230.000 de mese calde oferite copiilor 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here