13 copii au ramas orfani dupa accidentul din Ungaria

Cel putin 13 copii au ramas orfani, in urma decesului parintilor intr-un accident petrecut pe o sosea din Ungaria, in 22 mai 2018. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire cu privire la situatia copiilor ramasi orfani.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situatia copiilor din Comunele Mica si Balauseri, judetul Mures, ramasi orfani, in urma decesului parintilor in accidentul petrecut pe o sosea din Ungaria, in 22 mai 2018”, a anuntat purtatorul de cuvant al Avocatului Poporului, Matei Virtosu, intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Vezi si Parlamentarii romani – fata in fata cu familiile adoptive si copiii acestora

Decizia a fost luata dupa au fost prezentate mai multe reportaje privind un accident rutier, pe o sosea din Ungaria, in care a fost implicat un microbuz inmatriculat in Romania, avand la bord 9 cetateni romani, care, in urma impactului violent cu un camion, au decedat.

„Potrivit primarului din comuna Balauseri, judetul Mures, Sagyebo Istvan, patru persoane erau din aceasta comuna, doi barbati si doua femei si aveau impreuna opt copii minori, sase respectiv doi copii. Cele patru persoane din comuna Mica aveau cinci copii minori, potrivit primarului Szekely Ladislau. In cazul a trei dintre ei au murit ambii parinti, iar la ceilalti doi au ramas in viata doar mamele, care nu se aflau in acea masina”, mai transmite purtatorul de cuvant al Avocatului Poporului.

Cel putin 13 copii au ramas orfani, iar in cele doua comune s-au inceput anchete. Psihologi si asistenti sociali se vor deplasa pentru a evalua starea copiilor. De asemenea, inspectorul scolar general al ISJ Mures, Ioan Macarie, colecteaza informatii de la institutiile de invatamant cu privire la situatia copiilor.

Cei mici vor beneficia de consiliere psihologica.

Vezi si Asociatia Tzuby’s Kids ii ajuta pe copiii cu probleme grave de sanatate, in risc de abandon

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here