13 cazuri noi de rujeola, confirmate saptamana trecuta

13 cazuri noi de rujeola au fost confirmate in ultima saptamana in sapte judete si in municipiul Bucuresti, anunta Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), precizand ca numarul total inregistrat de la inceputul epidemiei a ajuns la 15.408.

Numarul de cazuri de rujeola confirmare in Romania pana in data de 19 octombrie este 15.408, dintre care 13 au fost identificate in ultima saptamana. Totodata, pana in prezent s-au inregistrat si 59 de decese, informeaza CNSCBT.

In ultima saptamana, cele mai multe cazuri au fost inregistrate in judetul Dolj (trei), iar in Bucuresti, Calarasi si Giurgiu cate doua, in Arges, Buzau, Salaj si Teleorman cate un caz.

Vezi si 80 de cazuri de rujeola, confirmate in ultima saptamana

Potrivit Dr. Miljana Grbic, reprezentantul Biroului Organizatiei Mondiale a Sanatatii  Romania: “Rujeola este extrem de contagioasa iar virusul continua sa se raspandeasca in Romania. Ca sa oprim raspandirea rujeolei si sa prevenim alte epidemii, cel putin 95% dintre copii care pot fi vaccinati trebuie adusi la medic. Riscul izbucnirii unei epidemii creste cu fiecare persoana care rateaza o vaccinare de rutina. Ca sa prevenim imbolnavirile si focarele in randul copiilor, parintii trebuie informati despre beneficiile vaccinarii si trebuie sa urmeze sfatul medicului de familie privind vaccinarea copiilor cu toate vaccinurile de rutina, conform calendarului national de vaccinare”.

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola, boala este mortala.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here