Un studiu arată că femeile însărcinate sunt din ce în ce mai expuse la chimicale

Sursa foto: www.verywellfamily.com

Un nou studiu arată că femeile însărcinate sunt din ce în ce mai expuse la chimicale, cele mai multe din plastice și pesticide, care pot dăuna atât sănătății viitoarei mamei, cât și dezvoltării fătului, potrivit publicației Universității din California, San Francisco.

Cercetătorii au măsurat, 103 substanțe chimice, -majoritatea provenind din pesticide, materiale plastice și substanțe chimice de înlocuire pentru BPA și ftalați -, folosind o nouă metodă care a captat zeci de substanțe chimice într-o singură probă de urină.

Peste 80 % dintre substanțe chimice au fost găsite la cel puțin una dintre femeile din studiu, iar mai mult de o treime dintre substanțele chimice au fost găsite la majoritatea participanților. În plus, studiul care a durat peste doisprezece ani a constatat că unele dintre aceste substanțe chimice erau prezente acum în cantități mai spre deosebire de analizele făcute anii precedenți.

„Este prima dată când am putut măsura cantitățile de substanțe chimice într-un grup atât de mare și divers de femei însărcinate – nu doar să identificăm substanțele chimice”, a spus Tracey J. Woodruff, autorul studiului.

Expunerea prenatală la substanțele chimice industriale poate proveni din aer, alimente, apă, materiale plastice și alte produse industriale și de consum. Deși aceste substanțe chimice pot fi dăunătoare sarcinii și dezvoltării copilului, puține dintre aceste substanțe chimice sunt monitorizate în mod obișnuit la oameni.

Studiul a arătat că cele mai expuse la substanțe chimice erau femeile însărcinate singure, cele cu nivel educațional mai scăzut și cele care fumau active și pasiv.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here