Tatal prezent in sala de nastere: cum il pregatesti?

Prezenta partenerului in sala de nastere este deosebit de importanta. Cu siguranta ca mama este cea care trece prin partea cea mai grea, dar stiai ca suportul tatalui copilului, incurajarile si tinutul de mana sunt “detaliile” care pot face astfel incat mama sa aiba parte de o nastere mai rapida si chiar mai usoara.

Citeste si: La ce lucruri se gandeste o femeie aflata in travaliu?

Daca tatal este de acord sa fie prezent in sala de nastere, sfatul specialistilor este sa il pregatesti cat mai bine. Cum anume? Afla aici mai multe informatii.

Sunteti ambii nerabdatori si emotionati pentru acea zi in care va veti intalni bebelusul, doar ca s-ar putea ca in acea zi sa fiti atat de coplesiti de toate lucrurile care vi se intampla, incat pe unele le veti percepe diferit, iar de altele chiar sa nu fiti suficient de pregatiti.

Daca mama, prin nu stiu ce magie, reuseste sa-si gaseasca puterea, s-ar putea ca pentru partener multe evenimente sau lucruri care se intampla in timpul travaliului si la nastere sa fie mult prea emotionante, prea coplesitoare, surprinzatoare. De fapt, socante. De aceea, ar bine sa-l avertizezi despre cum s-ar putea sa decurga lucrurile, despre care sunt etapele travaliului, cat dureaza nasterea etc.

Va fi intens, cam “ca la Maraton”

Pregateste-te pentru o zi lunga, intensa, plina de emotii (de un mix de emotii) si de reactii diferite din partea mamei aflate in travaliu. Uneori reactii extreme.

Taierea cordonului ombilical

De obicei aceasta onoare i se ofera tatalui bebelusului, de aceea ar fi bine sa fie pregatit ca mana o sa-i tremure atunci cand va face asta.

S-ar putea sa observe si alte detalii mai putin placute

Citeste si: Esti in travaliu? Excelent! Iata cateva lucruri pe care sa nu le faci

Va fi greu sa-si vada partenera in suferinta

Pentru multi barbati s-ar putea sa fie destul de dificil sa vada ca partenera are dureri mari, sa asiste la momente in care aceasta isi exprima suferinta (in diverse feluri).

Explica-i unii termeni, specifici nasterii

In ce consta epidurala, ce inseamna “crowning” (cand se vede capsorul bebelusului), dilatatie de la 0 la 10, vernix, in ce consta inducerea nasterii, plan de nastere etc. S-ar putea ca lucrurile sa nu fie conform planului de nastere si sa fie nevoie de operatie cezariana.

Nou nascutul poate arata diferit de ce isi imagineaza tatal

Afla mai multe detalii aici despre cum arata un nou-nascut.

Citeste si: Mamelor le este frica sa vorbeasca despre abuzurile de la nastere

 

 

1 COMENTARIU

  1. Sunteti chiar culmea cu aceste subiecte. Insistati cu prezenta tatalui in sala de nastere mai mult decat cu orice alte sfaturi utile pe care le ati putea da femeilor care se afla in pragul nasterii. Vi se pare normal sa stea barbatii ciorchine in sala de travaliu? Acolo e plin de barbati, zici ca ei nasc. Ma uitam in jurul meu sa vad daca sunt pisoare ca am crezut ca am intrat in toaleta barbatilor initial. Cand intra cate un medic sau o moasa sa verifice dilatatia unei femei ii poftea afara si iti dadeai seama ca esti printre femei. E chiar necesar sa participe ei la evenimentul asta? Nu se intampla nimic daca asteapta pe hol si isi vad copilul imediat dupa nastere. Sa ti vezi sotia scremandu se, facand caca, urland… Exagerati rau de tot cu subiectul asta. Pentru niste bani dati medicului s a dus dracu intimitatea femeilor. La toaleta femeilor, tot asa, intra barbatii cu copiii ca la ei acasa. La toaletele lor intimitate mare, terenul lor nu trebuie incalcat. Sa i dam dracu si sa i invatam sa ne respecte. Scuze dar m am enervat. Uitasem, sa luam in calcul si microbii cu care intra tatii in maternitatea. Acolo trebuie sa fie mediu steril, copiii nu au imunitate. La noi in maternitati e ca n gara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here