Spitalul Clinic Filantropia inchide sala de nasteri

In vederea efectuarii igienizarii generale periodice si a prevenirii aparitiei de infectii asociate asistentei medicale, Spitalul Clinic Filantropia, aflat in subordinea Primariei Capitalei, prin ASSMB, va inchide sala de nasteri, terapia intensiva neonatala si saloanele de rooming-in in perioada 19-31 august 2019. Anuntul a fost facut de ASSMB.

Citeste si Maternitatea Spitalului Elias, inchisa timp de o saptamana pentru igienizare

In aceasta perioada nu se vor efectua nasteri in spital indiferent de varsta de gestatie si nu vor fi primite transferuri din alte maternitati. Pacientele care ar fi trebuit sa nasca la Maternitatea Filantropia vor fi redirectionate catre celelalte maternitati ale ASSMB: Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sirbu, Spitalul Clinic Dr.I. Cantacuzino, Spitalul Clinic Malaxa, dar si catre alte maternitati din capitala. Obstetricienii de la Filantropia au fost anuntati in urma cu trei saptamani, in legatura cu sistarea activitatii privind nasterile, tocmai pentru a gasi solutii si a primi acordul colegilor, pe care i-au contactat in alte maternitati, de a prelua viitoarele mamici.

Vor functiona dupa program normal : Ambulatoriul integrat, sectia de Ginecologie, sectia ATI, compartimentul de MMF, compartimentul de Prematuri, laboratorul de radiologie, laboratorul de analize medicale, laboratorul de genetica, laboratorul de anatomie patologica, farmacia.

Potrivit ASSMB, astfel de actiuni de igienizare au loc anual in toate maternitatile si ele reprezinta dovada clara ca se pun pe primul plan siguranta pacientilor si calitatea ingrijirilor medicale.

Citeste si Bagajul gravidei pentru maternitate

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here