Sarcina: alimentatie sanatoasa in timpul verii

Sursa: Pixabay

Mancarea pentru gravide nu este cu mult diferita de cea pe care ar trebui s-o consume un om normal. Iar la meniul obisnuit nu ar trebui sa adaugi zilnic mai mult de 300 de calorii, astfel incat bebelusul sa poata sa se dezvolte normal si nici tu sa nu iei prea mult in greutate. Afla ce trebuie sa stii despre sarcina si alimentatie sanatoasa in timpul verii.

Foarte important de stiut este ca alimentatia in timpul sarcinii trebuie sa fie cat mai simpla, dar variata si sanatoasa. Mai exact, daca esti insarcinata, este recomandat sa incluzi in meniul tau cat mai multe fructe proaspete si legume, cereale, lactate, oua, peste, seminte, alune, carne de vita, de pui etc.

Daca te-ai gandit cumva ca exista diferente foarte mari intre anotimpuri in privinta regulilor de alimentatie, ai acum ocazia sa afli ca in mod normal, nu. Alimentatia trebuie sa fie sanatoasa pe tot parcursul anului, iar o gravida trebuie sa evite excesele si neaparat alimentele de provenienta nesigura.

Vara poate fi insa pentru tine un mare avantaj pentru simplul fapt ca acum poti gasi o varietate mult mai mare de legume si fructe proaspete. In plus, fiind foarte cald, organismul are nevoi alimentare mai reduse, fiind indicata insa o hidratare cat mai corecta, adica cel putin doi litri de lichide pe zi.

Nutritionistii sunt de parere ca o alimentatie echilibrata este mai usor de respectat vara cand ai sansa de a nu fi expusa tentatiilor specifice sarbatorilor. Incearca apoi sa tii la distanta grasimile nesanatoase!

In egala masura, asigura-te ca iei vitaminele si mineralele in fiecare zi din alimentatie si discuta cu medicul tau daca ai nevoie de suplimente. Limiteaza consumul de zahar reducand mancarurile bogate in zahar si cat si cantitatea de zahar din cafea sau ceai. Poti compensa aceste nevoi mancand cat mai multe fructe pe care acest anotimp ti le ofera cu generozitate. Acelasi lucru este valabil si pentru sare.

O alimentatie corecta pe timpul verii trebuie corelata cu un regim de viata sanatos. Pentru a evita eventualele neplaceri este indicat sa nu mananci mult la o singura masa, sa ai ore regulate de masa si sa eviti sa mananci mult seara inainte de culcare. De asemenea, nu amesteca alimentele pentru ca risti sa iti provoci indigestii, in acest anotimp diareea sau starile de voma declansandu-se mult mai usor pe fondul temperaturilor ridicate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here