Mama si bebelusul: Luna a noua de sarcina/ Saptamana 37

mama-si-bebelusul-saptamana-37

Tu 

Noptile sunt din ce in ce mai agitate si arzi de nerabdare sa nasti. Respiri mai usor deoarece plamanii si stomacul sunt eliberati de presiune pentru că uterul a coborat pregatindu-se de nastere. Drumurile la toaleta se intetesc insa deoarece vezica urinara este din nou comprimata de kilogramele in plus detinute de bebelusul tau. Asadar nevoia de a urina este tot mai frecventa.

Bebelusul tau

Se misca mai putin din lipsa de spatiu. Vernixul care a „tapisat” pielea s-a detasat de piele si pluteste sub forma unor fulgi mari prin lichidul amniotic. Copilul masoara in mod normal 48 cm si cantareste 2,900 kg, dar aceste valori pot fi depasite. Pielea este intinsa corespunzator. Micutul continua sa-si antreneze respiratia. Toate organele sunt mature, mai putin plamanii. Craniul nu este inca solidificat.

Mama si bebelusul: de stiut

Daca ai contractii dureroase si regulate la fiecare 10 minute, iar uterul se intareste, mai mult ca sigur ca a inceput travaliul. In aceste conditii este timpul sa pleci la maternitate. Daca contractiile nu sunt dureroase si regulate poate fi doar alarma falsa. In cazul in care se rupe apa, pleaca imediat la maternitate pentru ca bebelusul nu mai este intr-un univers steril. Daca nu poti sa dormi, nu ezita sa faci o baie calda. De asemenea, daca nu iti mai simti copilul miscand-se, sau foarte putin, mergi la maternitate.

Conditii excelente pentru nastere

Esti pe ultima suta de metri. Incepand cu aceasta saptamana bebe este in mod normal in cea mai buna pozitie de nastere, adica a adoptat probabil pozitia finala. Daca ecografia deovedeste ca pozitia copilului nu este potrivita pentru nastere, este mai mult decat probabil ca medicul sa iti dea indicatia de a naste prin cezariana pentru a evita riscuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here