Mama si bebelusul: luna a sasea de sarcina/ saptamana 23

mama-si-bebelusul-lua-a-sasea-saptamana-23

Tu

Respiratia ta este din ce in ce mai rapida pentru ca eliberezi mai mult dioxid de carbon. Trebuie sa il eliberezi si pe cel eliminat de bebelus si sa ii dai oxigen. Consecinta: respiri din ce in ce mai greu de fiecare data cand faci cel mai mic efort, cand urci scarile de exemplu. Uterul continua sa creasca pentru a-i permite bebelusului tau sa creasca normal.

Bebelusul tau

Mugurii dentari dezvolta deja viitorii dinti de lapte. Diferenta dintre organele sexuale este acum completa si sexul este vizibil la ecografie. Daca viitorul bebelus va fi baietel, testiculele sale nu au coborat inca din scrot. Micutul masoara 28 cm si 560 g. Bebe se misca foarte mult, in jur de 20-60 de miscari intr-o jumatate de ora, fiind capabil sa isi prinda picioarele. Celulele nervoase sunt la locul lor si urmeaza sa se lege intre ele. Viitoarele amprente digitale se deseneaza si formeaza mici linii pe degete si palme.

Mama si bebelusul: De stiut

Daca ai febra, peste 37,8 grade Celsius, timp de 24 de ore, trebuie sa iti consulti medicul. Poate fi vorba de o raceala banala, dar si de o infectie urinara ce trebuie tratata imediat. In caz contrar, o astfel de afectiune poate sta la originea contractiilor si exista riscul declansarii unei nasteri premature.
Ai grija sa nu ai lipsa de fier (bebelusul are nevoie) pentru a nu avea anemie. Mananca atunci carne, oua, cereale, ciocolata.

Culoarea pielii si dezvoltarea creierului

In aceasta saptamana, se depoziteaza pigmentul care va colora pielea. Aceasta are deocamdata un aspect ridat (sifonat), dar se va intinde in saptamanile care urmeaza. In acelasi timp, creierul incepe sa se dezvolte rapid. Membrele sunt din ce in ce mai proportionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here