Cum sa te conectezi cu bebelusul inca din timpul sarcinii

Incerci sa faci tot ce trebuie pentru ca sarcina sa decurga bine si bebelusul sa se dezvolte cat mai armonios in burtica. Te uiti de zeci de ori pe zi la fotografia de la ecograf si iti imaginezi cum va arata puiul tau. Afla aici cum sa te conectezi cu bebelusul inca din timpul sarcinii.

Citeste si: Cele mai frumoase lucruri aduse de sarcina

Tine un jurnal

Scrie in fiecare zi, timp de cateva minute, gandurile tale pe care le simti si pe care ai dori sa le impartasesti bebelusului. Scrie-i despre ce ai experimentat, ce ai simtit si cum te pregatesti pentru venirea lui. Unele mame chiar le scriu scrisori intregi bebelusilor aflati inca in burtica, in care adauga si poze care arata evolutia burticii.

Citeste-i

Bebelusul incepe sa auda inca din saptamana a 18 din perioada intrauterina si tot mai multi specialisti sustin ca ar fi minunat sa-i citesti, cate un pic, in fiecare zi, scrie mother.ly.

Asculta muzica (sau canta!)

S-a demonstrat in nenumarate randuri ca muzica ajuta la eliminarea stresului, la imbunatatirea sistemului imunitar, la aducerea acelui sentiment de confort, la o stare de fericire. Asculta muzica, iar aceasta te va ajuta sa te conectezi cu bebelusul!

Iubeste-te mai mult

Apreciaza-ti corpul si fii recunoscatoare pentru minunea pe care o face: creste si protejeaza un alt om in interiorul sau. Acele energii de apreciere si de iubire ii vor fi transferate si bebelusului.

Citeste si: Draga viitoare mama, poti fi frumoasa si pe timpul sarcinii!

Mindfulnes

In perioada intrauterina bebelusul primeste “informatii” de la mama si ar fi minunat ca mama sa inceapa sa practice, pe cat posibil, acea stare de mindfulness (stare constienta, de prezenta, de atentie si de apreciere).

Mediteaza

Una dintre cele mai bune modalitati de a te conecta cu bebelusul din burtica este prin meditatie, de aceea asigura-te ca ai parte in fiecare zi de acele cateva momente de liniste, in care sa meditezi. Exista studii care arata ca meditatia prenatala are multe beneficii asupra sanatatii, atat a mamei, cat si a bebelusului.

S-ar putea sa-ti placa si: Cat de mare e bebelusul din burtica?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here