Nașterea este o experiență unică, diferită de la o femeie la alta, de la o sarcină la alta și chiar dacă nu prea ai cum să prevezi cum va decurge, te poți pregăti temeinic.
Am stat de vorbă cu Irina Mateescu, moașă de 10 ani (care a asistat peste 600 de nașteri), fondator al Moașe de Părinți, despre Ce trebuie să știi despre travaliu și naștere.
Care sunt semnele că ai intrat în travaliu?
”Sunt două moduri de a se declanșa nașterea: ruperea spontană a membranelor, adică pierderea lichidului amniotic sau începutul pierderii lichidului amniotic și contracțiile uterine dureroase. Cam 20% dintre nașteri încep cu ruperea spontană a membranelor sau pierdere de lichid amniotic, este același lucru, sau <s-a rupt apa>. Este ca și cum am urina și nu putem reține jetul de urină” explică Irina Mateescu, moașă.
Afla mai multe aici despre ce înseamnă sarcină la termen, care sunt diferențele dintre un travaliu fals și un travaliu adevărat, ce sunt și de ce apar contracțiile de pregătire, care sunt etapele travaliului și, desigur, când este cazul să mergem la spital pentru naștere sau Marea întâlnire cu bebelușul. 😊
Nu uita, fiecare femeie are dreptul la o naștere minunată, firească, asumată, demnă și neapărat, în siguranță!
Interviu de Inga Stoian, redactor-șef www.superbebe.ro
Citește și: 5 lucruri pe care vreau sa le stii despre nastere
S-ar putea să-ți placă și: De ce nu nastem ca in afara? Iata adevarul despre statutul moasei in Romania
[…] Source link […]