Cat de sigur este sa-ti vopsesti parul in timpul sarcinii?

Imagine de rmt de la Pixabay

Ca viitoare mamica, poate ai auzit ca, in timpul perioadei de sarcina, nu este recomandat sa iti vopsesti parul. Astfel, depinde foarte mult de produsul pe care urmeaza sa-l achizitionezi, de aceea este important ca vopseaua de par sa nu contina amoniac, parabeni, peroxid, resorcinol si parafenilendiamina. De asemenea, poti opta si pentru metodele alternative de vopsire a parului, cum ar fi sucul de lamaie, sucul de morcovi sau de sfecla ori ceaiul de musetel. Indiferent ce vei alege, te vei mandri de reflexele parului tau, chiar si in perioada de sarcina!

Ce poti face?

Asteapta pana la al doilea trimestru de sarcina. In primele 12 saptamani de sarcina, fatul este intr-o etapa de vulnerabilitate, iar specialistii recomanda evitarea oricaror chimicale daunatoare. Desi nu sunt studii care sa asocieze vopsirea parului si riscurile prenatale, este mult mai sigur sa le eviti in primele 12 saptamani de sarcina, scrie Mom Junction.

Alege o vopsea care iti va proteja parul, cum ar fi fara amoniac si fara decoloranti. Daca alegi sa te vopsesti singura, opteaza pentru o vopsea semi-permanenta deoarece nu contine decoloranti si limiteaza expunerea parului la chimicale.

Citeste si Remedii naturale pentru caderea parului dupa nastere

Ai nevoie de o camera ventilata sau aerisita. Daca esti la salon, aseaza-te intr-un spatiu care este ventilat, iar daca esti acasa, vei avea nevoie de o camera bine aerisita, chiar cu o fereastra deschisa pentru a nu inhala mirosurile toxice ale vopselelor.

Protejeaza-ti pielea mainilor! Datorita manusilor, pielea ta va fi putin expusa substantelor toxice. Urmeaza instructiunile produsului si asigura-te ca iti vei spala atat mainile, cat si parul dupa intreaga procedura.

Poti face un test asupra unei suvite de par. Schimbarile hormonale iti pot face pielea sensibila atunci cand vine vorba despre vopsirea parului. Inainte de a aplica produsul pe intreaga suprafata, poti testa vopseaua pe o suvita sau doua de par. Asteapta 24 de ore pentru a vedea daca exista o reactie adversa.

De altfel, orice vopsea de par care nu contine amoniac, parabeni, peroxid, resorcinol si parafenilendiamina este sigura in a o utiliza pentru parul tau in timpul perioadei de sarcina. Cu toate acestea, chiar daca este o solutie sigura, trebuie sa faci si un test de incercare pentru a vedea daca exista efecte secundare.

Ce presupune testul de incercare?

Indiferent ce brand ti-ai ales, este necesar sa verifici ce potential de risc are vopseaua pe care ai ales-o. Aplica putina vopsea in cot si lasa sa se usuce. In cazul in care simti durere, mancarime, iar zona cotului s-a umflat ori s-a inrosit, atunci nu folosi vopseaua de par!

Citeste si Draga viitoare mama, poti fi frumoasa si pe timpul sarcinii!

Cum poti preveni riscurile la care te expui?

Iata cateva dintre variante pentru a minimiza sansa de a experimenta efecte secundare, si anume:

  • Urmeaza, intotdeauna, instructiunile produsului;
  • Inceaca, intotdeauna, un test inainte de a aplica produsul pe intreaga suprafata a parului;
  • Asigura-te ca produsul nu intra in contact cu pielea sau cu ochii;
  • Cumpara, intotdeauna, brand-uri de calitate. Cele ieftine pot distruge calitatea parului tau;
  • Nu consuma niciodata lichide sau alimente in timp ce te vopsesti! Poti ingera, din neatentie, parti din vopsea;
  • Foloseste sampon si balsam de calitate;
  • Clateste-ti parul pentru a inlatura intreaga vopsea.

Vopseaua naturala

Cei mai multi dintre specialisti recomanda folosirea unor metode alternative de vopsire a parului atat in timpul perioadei de sarcina, cat si dupa nastere, si anume:

Henna

Poti mixa pudra de henna, decoctie (n.r. fierbere a unor plante medicinale in apa) si suc de lamaie. Astfel, culoarea parului tau va fi una castanie sau rosu-portocaliu.

Cafea

Foloseste zatul de la o ceasca de expresso. Amesteca-l impreuna cu o jumatate de ceasca de balsam de par. Aplica-l pe parul curat si ud, in acelasi timp, si lasa-l sa se usuce timp de o ora. Aceasta vopsea iti va innegri culoarea parului, in special firele albe.

Ceaiul de musetel

Infuzia concentrata din musetel va deschide culoarea parului si va acoperi firele albe. Umezeste-ti parul, iar apoi aplica ceaiul de musetel, lasandu-l sa se usuce timp de o ora, apoi spala-l.

Sucul de morcovi

Sucul de morcovi ofera parului o culoare rosu-portocalie care se va mentine timp de cateva saptamani. Mixeaza sucul de morcovi cu ulei de cocos sau de masline si aplica-l pe par. Lasa-ti parul sa se usuce timp de o ora, iar apoi spala-l cu otet din cidru de mere. Pentru o culoare mai arzatoare, foloseste, in locul sucului de morcovi, sucul de sfecla.

Sucul de lamaie

Sucul de lamaie ofera o deschidere a culorii parului cu timpul. Dupa ce ai aplicat sucul de la o lamaie, lasa-ti parul sa se usuce timp de o ora, chiar si sub razele soarelui pentru rezultate mai bune.

In timpul perioadei de sarcina, este important sa te simti fericita, iar daca vopsirea parului te face sa te simti mai bine, de ce nu ai incerca?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here