Cat de sigur este sa consumi marar in timpul perioadei de sarcina?

Poti consuma marar atat timp cat il folosesti in cantitati mici. Dar evita uleiurile esentiale de marar in timpul sarcinii deoarece pot fi daunatoare atat tie, cat si sanatatii bebelusului din burtica.

Consumul excesiv de marar, in timpul sarcinii, poate „incuraja” menstruatia si, astfel, sa-ti puna sarcina in pericol. Desi semintele si frunzele mararului ofera cateva efecte medicinale, sfatul ar fi sa inlaturi orice fel de doza terapeutica in ceea ce le priveste, potrivit unui almanah cu remedii naturiste.

Citeste si Avocado – un „pachet” de beneficii pentru sarcina ta

Femeile insarcinate trebuie sa evite uleiul esential de marar atat pentru uz intern, cat si pentru cel extern. Dupa ce ai nascut, uleiul esential de marar stimuleaza lactatia si imbunatateste calitatea laptelui mamar. Totodata acest tip de ulei are efecte carminative (de ameliorare a durerilor), precizeaza Corina Dragomir, expert DOC la site-ul de specialitate al dr. Oana Cuzino.

Iata care sunt beneficiile consumului potrivit de marar, in timpul sarcinii, potrivit Mom Junction:

  • Te protejeaza impotriva infectiilor bacteriene;
  • Are o putere antioxidanta mare, de aceea mararul va neutraliza radicalii liberi din organism;
  • Promoveaza sanatatea oaselor protejandu-te de riscul aparitiei osteoporozei in timpul sarcinii;
  • Regleaza nivelurile de colesterol si de glucoza din sange;
  • Trateaza anemia datorita continutului important de fier;
  • Iti detoxifiaza organismul;
  • Actioneaza ca un dezinfectant protejandu-te de riscul aparitiei dizenteriei, o inflamatie acuta a intestinului, in special al colonului, scrie Sfatul medicului;
  • Ajuta la cresterea fatului din burtica.

Care sunt efectele mai putin placute ale consumului de marar in timpul sarcinii?

Consumul excesiv dauneaza sanatatii tale. Astfel, prea mult marar poate insemna stimularea menstruatiei in timpul sarcinii, avort spontan si iritatie a pielii, potrivit lucrarii „Cicatrizarea naturala prin practicarea aromaterapiei”.

Specialistul iti poate recomanda, in functie de nevoile tale, ce ierburi sau remedii naturale ai putea folosi in timpul sarcinii. Pentru ca fiecare sarcina si mamica sunt unice, ideal ar fi sa stai de vorba cu un specialist in homeopatie sau naturopatie, potrivit Asociatiei Americane de Sarcina.

Alte ierburi potential sigure pentru a fi consumate, in cantitati moderate, in timpul sarcinii ar fi: ceai din frunze din zmeur; menta; radacina de ghimbir; ovaz; usturoi.

Citeste si Sarcina: 10 mituri demontate de specialisti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here