Când este nevoie să fie provocată nașterea naturală?

Sursa foto: quotesgram.com

Există anumite situații când nașterea trebuie provocată, amânarea acesteia reprezentând riscuri fie pentru mama, fie pentru bebeluș. Când anume se ia în calcul inducerea travaliului, poți afla aici.

În general, o sarcină durează nouă luni și travaliul poate începe fie cu câteva zile înainte de data probabilă a nașterii (DPN), fie după data menționată. Iată cum puteți calcula DPN-ul.

Cu toate acestea, există cazuri când travaliul nu începe de la sine, chiar dacă a fost cu mult depășit DPN-ul. Depășirea cu mult a DPN-ului (peste 41-42 de săptămâni) acesta este unul dintre momente în care medicul sugerează de obicei inducerea travaliului. (Dacă ai depășit DPN-ul, poți încerca și metodele naturale de a induce nașterea natural, dar este esențial să ai acordul specialistului și să nu te pui cu nimic în pericol).

O altă situație în care este nevoie de provocarea nașterii este atunci când sunt probleme fetale.

Cea mai cunoscută condiție medicală în acest sens este atunci când bebelușul nu se dezvoltă adecvat în uter sau dacă s-a oprit din creștere. În astfel de circumstanțe, de obicei se recomandă inducerea travaliului și scoaterea copilului.

Situații ce țin de sănătatea mamei: Unele condiții de sănătate, cum ar fi diabetul gestațional sau hipertensiunea arterială pot duce la nevoia de a induce travaliul. În special, într-o afecțiune precum hipertensiunea arterială, care ar putea duce la eclampsie (în care mama poate experimenta convulsii urmate de comă, care ar putea fi o amenințare atât pentru mamă, cât și pentru copil). Mai există și condiții precum, îmbătrânirea prematură a placentei, desprinderea placentei de peretele uterin etc.

O altă situație pentru inducerea travaliului este ruperea prematura a membranelor. Aceasta este o condiție în care membranele se rup (cele care țin și mențin copilul intact în uter) și lichidul amniotic continuă să se scurgă, fără ca travaliul să înceapă. Este cunoscută și situația când nu este suficient lichid în jurul bebelușului (oligohydramnios) și este nevoie de a provoca nașterea.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here