5 momente magice de care doar o mama are parte!

E minunat sa fii mama. E o binecuvantare. Si e greu sa explici tot ce ti se intampla. Maternitatea nu poate fi explica doar cu ajutorul cuvintelor. Trebuie sa o experimentezi, ca sa ai capacitatea de a o intelege cu adevarat. Iata 5 momente magice de care doar o mama are parte!

Citeste si: 4 lucruri importante de stiut inainte de a fi mama!

  • Sa auzi pentru prima data cum ii bate inimioara

Nu, nu se compara cu momentul acela in care vezi liniutele pe testul de sarcina. E mai mult. Mult mai mult de atat. La testul de sarcina inca nu constientizezi cu adevarat ce ti se intampla. Atunci cand esti la ecograf si ti se ofera ocazia sa-i asculti pentru prima data bataile inimii… Uite acela este un moment magic. E confirmarea (atat de reala!) ca un omulet chiar se afla in burtica ta. Chiar daca se mai afla cineva atunci cu tine in acea camera (partener, sora, prietena, doctor etc.), doar tu experimentezi momentul acela divin.

  • Miscarile bebelusului in burtica

Ideea de a simti ceva care se misca in interiorul tau te poate speria la inceput, dar toate mamele care au experimentat miscarile bebelusului in burtica au fost coplesite, entuziasmate, emotionate.

Bebelusul e acolo, il simt, incearca sa comunice cu mine, este vioi!

Apoi inveti sa descifrezi ce isi doreste puiul din burtica:
Ce cuminte esti, sigur dormi acum! Vai cat de energic esti, inseamna ca ti-a placut si tie gustarea cu fructe de dimineata! Uite aici sigur e manuta ta, o simt, aici e capsorul, si in partea aceasta, piciorusele. La cat de dinamic esti uneori am impresia ca o sa fii un dansator!

  • Prima data cand il vezi si cand il atingi

In timpul sarcinii afli multe despre bebelusul din burtica: stii aproximativ cat cantareste, poti afla sexul acestuia, iti dai seama cat de jucaus este dupa miscarile din burtica, il poti vedea la ecograf etc. Dar nimic nu se compara cu momentul acela cand il vezi in realitate, pentru prima data, cand il simti pe pielea ta, in bratele tale, cand il mirosi.
Este un moment magic. Unic.

Citeste si: Esti pregatita sa fii mama? Esti pregatita sa ti se schimbe viata?

  • Atunci cand bebelusul iti cauta sanul

Este ceva ce toti bebelusii o fac instinctiv. Nimeni nu l-a invatat pe bebelus cum si ce trebuie sa faca. Chiar daca plange la inceput, inca este confuz de tot ce i se intampla, este cu ochisorii inchisi, tot te simte, te miroase si vrea sa fie acolo, cat mai aproape de tine, la sanul tau.

  • Atunci cand te priveste

Este o senzatie pe care nu o poti uita. Atunci cand ii simti ochisorii cum te privesc, te examineaza, te urmaresc. Bebelusul te admira, pentru ca esti sursa lui de hrana, persoana care ii ofera siguranta, intelegerea, esti lumea lui toata atunci. Uite aceasta este o senzatie pe care o intelegi cu adevarat atunci cand esti mama.

S-ar putea sa te intereseze si:  Cum arata un nou nascut?

Dar si: Primele zile acasa cu bebelusul tau

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here