Tehnologie inovativa in Romania: fotoliul electromagnetic care trateaza incontinenta urinara

Peste 200 de milioane de femei din intreaga lume sunt afectate de incontinenta urinara si doar jumatate dintre acestea cer ajutorul unui specialist, conform Asociatiei Nationale pentru Continenta, din SUA. Desi e deranjanta simptomatologia, femeile merg la medic abia dupa 6,5 ani de la debutul acesteia. Vestea buna este ca problema poate fi tratata in doar sase sedinte, cu ajutorul unei tehnologii revolutionare care utilizeaza camp electromagnetic de inalta intensitate. Este un fotoliu electromagnetic care rezolva problema in 95% din cazuri. Despre boala si despre aceasta metoda alternativa, aflati mai multe de la dr. Iulia Belc, medic primar Medicina Fizica si Reabilitare Medicala, Director Medical Bio Ortoclinic.

Fara medicamente si fara operatie!

”In prezent, tratamentul manifestarilor hipotoniei planseului pelvin este de cele mai multe ori medicamentos, hormonal, paleativ si chirurgical. De aceea, reeducarea controlului mictiunii si tonifierea musculaturii trebuie sa devina o preocupare importanta in educatia si pregatirea femeii pentru aceste etape. Preventia acestor manifestari ar reduce atat suferinta, izolarea, depresia ori momentele dificile din cuplu, cat si cheltuielile suplimentare ocazionate de interventiile chirurgicale, de scutece, sau de absorbante”, a declarat Dr. Iulia Belc.

Implicatiile psiho-socio-familiale nu sunt deloc de neglijat si se manifesta prin scaderea increderii la 54% dintre femei, iar 45% dintre persoanele afectate, prin probleme ȋn intimitatea cuplului.

Cauzele sunt transformarile importante prin care trece organismul femeii de-a lungul vietii: sarcina, menopauza, imbatranirea.

Spre exemplu, in timpul sarcinii, sub influenta hormonala are loc o intindere a structurilor musculo-ligamentare si o presiune mecanica crescanda asupra planseului pelvin.

Indiferent de felul nasterii, normala sau cezariana, manifestarile ulterioare posibile pot imbraca aspecte diferite, dupa cum urmeaza:

– pierderi accidentale de urina provocate de stranut, tuse, ras, efort, exercitiu fizic intens;

– mictiuni imperioase, cu amanare dificila;

– nevoia permanenta de a merge la toaleta;

– mictiune dificila, mictiuni nocturne;

– dificultate la defecatie;

– pierderea accidentala a controlului vezical si anal;

– eliminarea necontrolata de gaze;

– dureri perineale;

– activitate sexuala dificila, disconfort;

– prolaps (coborarea organelor: vezica, rect, uter).

Toate aceste situatii neplacute pot fi tratate cu ajutorul unei noi tehnologii revolutionare numita Emsella, care utilizeaza un camp electromagnetic de inalta intensitate cu aplicatie focusata si poate crea o stimulare intensa, profunda si eficienta a musculaturii planseului pelvin.

Contractiile obtinute sunt supramaximale, cu durata de cateva secunde, iar in cadrul unei sedinte se obtin mii de contractii de acest gen. Campul electromagnetic de inalta intensitate restabileste controlul neuromuscular al musculaturii planseului pelvin, iar actiunea profunda, tintita, creste numarul de miofibrile, cu adaptarea si remodelarea tesutului muscular. Aceste performante nu pot fi obtinute doar prin exercitiile Kegel.

Eficienta de pana la 95%, atat la femei, cat si la barbati

 Eficienta este maxima in cazul tuturor celor trei tipuri de incontinenta – de stress, mictiuni imperioase si incontinenta mixta -, in toate etapele de viata. ”Rezultate durabile, pentru minimum 6 luni se obtin doar in 6 sedinte, intr-o cadenta de doua tratamente pe saptamana, cu cate o durata de 28 de minute fiecare. Mai mult decat atat, aplicarea este cat se poate de simpla, respectand intimitatea pacientei, care se aseaza comod, complet imbracata, pe un fotoliu aflat intr-un camp electromagnetic de inalta intensitate.

Dupa un astfel de tratament, gradul de satisfactie in ceea ce priveste calitatea vietii si reducerea incontinentei urinare se ridica la 93-95%, lucru relevat de studii clinice. Rapiditatea obtinerii rezultatelor si modul comod de tratament, fac din aceasta tehnologie o metoda extrem de eficienta in reeducarea musculaturii planseului pelvin”, subliniaza Dr. Iulia Belc.

Potrivit specialistului, aceeasi eficienta a fost dovedita si in cazul barbatilor cu incontinenta urinara.

”Aceasta metoda neinvaziva, reduce mult timpul de recuperare, iar rezultatele se pot observa chiar dupa prima sedinta. Ne-am dorit sa venim in sprijinul femeilor cu probleme de continenta vezicala, cu manifestari generatoare de disconfort, de cele mai multe ori neglijate, tainuite si neincluse in programele de preventie, pentru ca ne dorim sa ramanem pe cea mai inalta treapta la capitolul recuperare medicala fara operatie, asa cum facem si in tratamentul durerilor de spate, al herniei de disc si al scoliozei”, a declarat specialistul in Medicina Fizica si Reabilitare Medicala.

Exercitiile de kinetoterapie cer timp si perseverenta

Kinetoterapia, prin exercitiile de tonifiere musculara, din cadrul programelor Kegel, promoveaza seturi de alternante de contractie-relaxare voluntara a musculaturii planseului pelvin.

Fiecare set de exercitii presupune contractii maximale repetate de cate 15 ori, care genereaza cea mai mare tensiune musculara, care poate fi dezvoltata si mentinuta pentru fractiuni de secunda. Nu este un  exercitiu facil, necesita antrenare, timp si perseverenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here