Studiu Reuters: COVID-19, inchiderea scolilor si sanatatea mintala a elevilor

Potrivit unui studiu recent efectuat de Reuters in SUA, inchiderea scolilor din cauza pandemiei de COVID-19 a avut un impact negativ serios asupra sanatatii mintale a elevilor. Efectele sunt atat pe termen lung, cat si pe termen scurt, si afecteaza si multe cadre didactice.

Citeste si: Educatie in pandemie: ba la scoala, ba acasa. Cum ii afecteza pe copii aceste schimbari?

Studiul desfasurat de Reuters a cuprins 74 de districte scolare din SUA si a incercat sa evalueze impactul pe care il are inchiderea scolii asupra sanatatii mintale a elevilor.

Potrivit acestei cercetari: 74% dintre districtele participante au raportat existenta mai multor indicatori care aratau ca o crestere a nivelul de presiuni asupra sanatatii mintale in randul elevilor, peste 50% au raportat o crestere a actiunilor de consiliere a elevilor, iar 90% dintre districtele scolare participante la studiu au semnalat un grad mare de absenteism si de lipss de implicare in procesul educational.

Conform rezultatelor acestui studiu, nu doar sanatatea mintala a alevilor a fost afectatata. 57% dintre districte au raportat o crestere a actiunilor de consiliere si sprijin pentru personalul unitatilor de invatamant.

Dimitri Christakis, directorul Centrului pentru Sanatatea, Comportamentul și Dezvoltarea Copilului din cadrul Institutului de Cercetare Pediatrica din Seattle sustine ca a avut aceasta ingrijorare inca din momentul in care scolile au trecut la invatamant online. “Le-am facut copiilor nostri un mare deserviciu”, sustine specialistul.

Potrivit cercetarii, sunt mai multe cauze care au atentat in aceasta perioada asupra sanatatii mintale a elevilor: anxietatea aparuta din cauza ca un parinte si-a pierdut job-ul, decesul sau boala prin care a trecut un membru de familie din cauza infectarii cu Covid, tot mai multe cazuri raportate de depresie, tulburari de alimentatie, abuzuri emotionale, fizice sau sexuale, cazuri care puteau fi observate mult mai usor daca elevii frecventau scoala.

Citeste si: Covid-19: Copiii vor fi tot mai expusi abuzurilor din cauza masurilor de izolare!

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here