Primul spital de oncologie pediatrica din tara, construit de un ONG

Asociatia Daruieşte Viata a strans, in ultimii doi ani de zile, patru milioane de euro din donatii, pentru a demara constructia primului spital de radioterapie si oncologie pediatrica din tara, dar suma este doar jumatate din totalul necesar finalizarii proiectului.

„In contextul in care statul roman nu a construit nimic in domeniul oncologiei pediatrice in ultimii cincizeci de ani, Asociatia Daruieste Viata incepe construirea prmului spital de Oncologie si Radioterapie pentru copiii diagnosticati cu cancer din Romania. Cu o investitie estimata la 8.000.000 de euro si o campanie de strangere de fonduri pornita din anul 2015, Asociatia Daruieste Viata a strans aproape jumatate din suma, a obtinut avizele si a dat startul lucrarilor efective, in curtea Spitalului „Marie Curie” din Bucuresti”, reiese dintr-un comunicat de presa transmis de catre Asociatia Daruieste Viata.

Cladirea va avea 8,000 mp, desfasurati pe subsol, parter si trei etaje pentru oncologie si radioterapie, care vor fi complet utilate si mobilate. Vor fi 52 de paturi in sectia de oncologie pentru internare continua, 10 paturi pentru sectia de chirurgie oncologica, 25 paturi in departamentul ambulator, 10 camere sterile şi un compartiment pentru radioterapie.

De asemenea, spitalul va avea si sali pentru activitati educationale si recreere, biblioteca si cinema, iar parintii vor avea paturi langa paturile copiilor, pentru a putea sta cu ei in spital.

Pentru ca mai este nevoie de inca patru milioane de euro pentru finalizarea constructiei, reprezentantii asociatiei apeleaza la firmele care pot redirectiona, catre ONG, 20% din impozitul pe profit.

Citeste si: Un succes urias. MagicHOME devine realitate

“Orice redirectionare de pana la 20% din impozitul pe profit la finalul lui 2017 conteaza enorm pentru realizarea acestui proiect la care muncim de doi ani. Doar prin implicare directa putem sa facem ceva in Romania, unde sistemul medical este la pamant. 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare, in timp ce in Europa 80% dintre ei traiesc. Va cerem ajutorul sa salvam un spital de Codul Fiscal! Fara donatiile companiilor, constructia si darea in folosinta a acestui spital vor intarzia pe termen nedefinit”, a precizat presedintele Asociatiei Daruieste Viata, Carmen Uscatu.

In prezent, in sectia de Oncologie a Spitalului “Marie Curie”, 31 de copii si 31 de parinti impart doua toalete si doua dusuri, sectia este pe acelasi palier cu o sectie de ORL – lucru nepermis conform normelor medicale in vigoare. In sectia de chirurgie generala sunt operati si copii cu cancer, iar sectia de terapie intensiva deserveste si sectia de oncologie, mentioneaza asociatia in comunicatul de presa.

Sursa: MEDIAFAX

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here