Scăderea în greutate după diabet gestațional poate preveni apariția diabetului de tip 2

Foto: thesun.co.uk

Scăderea în greutate după diabet gestațional poate preveni apariția diabetului de tip 2. Problema este găsirea celei mai eficiente modalități de a pierde în greutate, precum și provocarea de a-ți menține greutatea, mai ales dacă ești proaspătă mama.

Un studiu efecutat la Universitatea din Australia de Sud arată că populara dietă 5:2 (sau așa numitul post intermitent) este la fel de eficientă ca o dietă obișnuită de restricție calorică, oferindu-i mamei o flexibilitate mai mare atunci când este vorba despre pierderea în greutate.

Dieta 5:2 permite cinci zile de alimentație normală în fiecare săptămână, în timp ce limitează substanțial caloriile timp de două zile pe săptămână, spre deosebire de o dietă tipică care necesită restricții calorice moderate în fiecare zi.

La nivel mondial, una din cinci sarcini este afectată de diabet gestațional, aceste femei având un risc de zece ori mai mare de a dezvolta diabet de tip 2 mai târziu în viață. Femeile care au avut diabet gestațional și sunt, de asemenea, supraponderale, prezintă un risc și mai mare. Diabetul de tip 2 are consecințe pe tot parcursul vieții și poate duce la alte boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.

O alimentație sănătoasă și activitate fizică regulată sunt recomandate pentru a gestiona diabetul gestational sau cu diete de restricție calorică continua, ce reduc caloriile cu 25-30% – aceasta este strategia principală pentru pierderea în greutate și prevenirea diabetului” a spus dr Dr Kristy Gray, coordonatorul studiului, menționând că și dieta 5:2 este la fel de eficientă în acest caz, dar că este nevoie ca femeia să aibă aprobarea medicului înainte de a începe o astfel de dietă.

Cercetarea a investigat efectele atât ale dietei 5:2 (cinci zile de alimentație normală și două zile cu 500 de calorii) cât și ale unei diete continue cu restricții energetice (1500 de calorii pe zi) asupra scăderii în greutate și a markerilor de risc de diabet la femeile care au avut diabet gestational în searcină. Ambele diete au avut restricționări calorice de aproximativ 25 la sută în fiecare săptămână, ambele au fost eficiente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here