Pe 13 septembrie va începe vaccinarea în scoli și va dura 2 luni

Foto: Colors News Live

Campania de vaccinare în școli va începe pe 13 septembrie și se va desfășura pe o perioadă de 2 luni, potrivit lui Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, iar în unitățile de învățămînt universitare de la 1 octombrie până la 1 decembrie.

”Această acțiune de vaccinare se derulează pentru o perioadă de circa două luni pentru învățământul preuniversitar și doua luni pentru învățământul universitar, pentru doza unu, ulterior, în oglindă, se va continua cu administrarea celeli de-a doua doze” a explicat coordonatorul campaniei, menționînd că ”în învățământul universitar există posibilitatea de a se organiza chiar mai devreme aceste puncte de vaccinare”.

În școli, vaccinarea se va face fie cu echipa mobilă, fie se vor înființa cabinete proprii, fie școlile vor fi arondate centrelor de vaccinare din apropiere. Universitățile vor organiza cabinete de vaccinare în campusuri sau în alte spații corespunzătoare.

Reprezentații fiecărei școli vor stabili modalitatea prin care se va face vaccinarea, precum și programul.

Vor fi vaccinați doar copiii ai căror părinți și-au exprimat consimțământul și doar în prezența aparținătorilor adulți. Formularul de consimțământ poate fi descărcat de pe platforma de vaccinare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here