O scoala, aflata langa o centrala atomica dezafectata, a fost inchisa temporar

O scoala, aflata langa o centrala atomica dezafectata, a fost inchisa temporar. Autoritatile americane au luat decizia sa inchida pana la finalul anului scolar o institutie de invatamant din statul Ohio, dupa detectarea de elemente chimice radioactive.

Citeste si O gradinita a fost inchisa. De ce sunt nemultumiti parintii 

Oficialii au declarat ca un dispozitiv de monitorizare a calitatii aerului a detectat particule de uraniu imbogatit si neptuniu-237 la o scoala din localitatea Piketon, in sudul statului american Ohio.

In apropierea scolii se afla o centrala nucleara dezafectata in 2001, unde se procesa uraniu imbogatit propice fabricarii de arme atomice.

Autoritatile au transmis ca scoala va ramane inchisa pana cand „se va determina sursa, amploarea, nivelul de contaminare si impactul potential asupra sanatatii publice si mediului”.

Jennifer Chandler, un oficial local, a declarat ca cinci copii din zona au fost diagnosticati cu cancer in ultimii ani, iar trei dintre acestia au decedat. Chandler a subliniat ca nu se stie cu exactitate cauza acestor cazuri de cancer.

Vezi si 400 copii si adolescenti diagnosticati cu cancer, in fiecare an

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here