Medicul ortodont Georgiana Bordei despre aparatul dentar in perioada vacantei

Multi romani intreaba daca este bine sau nu sa isi aplice un aparat dentar in perioada vacantei, insa raspunsul este diferit in functie de varsta pacientului, personalitatea sa, toleranta si locul unde acesta isi petrece vacanta. Ce restrictii alimentare au copiii care poarta aparatul dentar pe perioada vacantei, precum si multe detalii aflati de la medicul ortodont Georgiana Bordei.

Citeste si Unul din doi copii are nevoie de aparat dentar

,,In cazul copiilor cu varste cuprinse intre 6-12 ani, trebuie luati in calcul urmatorii factori, daca vrem sa aplicam un aparat dentar in perioada vacantei: vor avea restrictii alimentare si nu vor putea manca orice. Vor trebui sa acorde o atentie sporita igienei”, a precizat Georgiana Bordei.

Secialistul atrage atentia ca poate surveni un usor disconfort la vorbire, daca aparatul se desprinde in timpul vacantei si este posibil sa ii jeneze. In cazul copiilor peste 12 ani si adultilor aplicarea unui aparat fix in vacanta implica o jena moderata prima saptamana dupa aplicare, restrictii alimentare care se mentin pe toata durata tratamentului si desprinderea unor componente ale aparatului care pot jena obrazul sau limba.

Georgiana Bordei, medic ortodont

,,Avantajul major atunci cand aplicam aparatul in vacanta este fapul ca suntem liberi sa ne obisnuim mai repede si mai usor cu el, ne putem organiza mai usor programul si mesele si avem timp sa ne obisnuim cu periajul care necesita mai mult timp. In prima saptamana dupa aplicare, daca jeneaza, avem timp sa ne adaptam fara sa fim nevioti sa mergem la serviciu sau la scoala. Foarte multe persoane, in special adultii, apeleaza la montarea aparatului in vacanta, deoarece tolereaza mult mai bine disconfortul primelor zile atunci cand sunt liberi. Personal, indic aplicarea aparatelor in cazul copiilor cu minim o saptamana inainte de vacanta, ca acestia sa aiba timp sa se obisnuiasca cu el si sa nu apara accidente neplacute in concediu, iar adultii de obicei au mai multa grija si pot controla mai bine mancarea si disconfortul”, a declarat medicul ortodont Georgiana Bordei, directorul OrtoClass.

Cu privire la tratarea copiilor, atat Asociatia Americana de Ortodontie, una dintre cele mai vechi asociatii profesionale din domeniul medical, cat si comunitatea ortodontilor din Romania recomanda prima consultatie in jurul varstei de 7 ani, odata cu inceperea formarii danturii permanente. In acest caz, medicul ortodont va putea sa determine cu precizie cand este momentul pentru o interventie minora sau daca se impune o evaluare completa pentru aparat dentar. Aflati mai multe informatii despre motivele pentru care sa alegi un aparat dentar aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here