Medicul Mihai Craiu avertizează părinții: sezonul de boli virale va fi deosebit de zgomotos anul acesta pentru copiii mici

Foto: chriskresser.com

Medicul Mihai Craiu avertizează părinții despre faptul că sezonul de boli virale va fi deosebit de zgomotos anul acesta pentru copiii mici. ”Un val de bronșiolite, de 3 ori mai mare decât cel de anul trecut și cel mai mare din ultimii 10 ani din UE, a început să măture emisfera nordică” a scris medicul pediatru pe pagina Spitalul Vitual pentru Copii.

Specialistul enumeră în postarea sa mai multe surse care scriu despre cum se prezintă situația și în alte țări: ” Ministrul sănătății din Franța a activat planul de Situații de Urgență în fața acestei creșteri masive de copii mici cu insuficiență respiratorie”, ”Și în Luxemburg la fel”, ”ratele de spitalizare în SUA au crescut mult mai repede (n.a: spre deosebire de anii precendenți”, ”iar la noi abia a început” a subliniat medicul, care a oferit și câteva sfaturi pentru părinți:

  1. ”Familiile care au un copil mic, mai mic de 6 luni, TREBUIE să aibă grijă. În SUA 4 din 1000 de copii de această vârstă au ajuns spitalizați și ventilați, numai din octombrie încoace. Chiar nu există atâtea ventilatoare de copil în România!
  2. “Grijă” înseamnă tot ce făceam în 2020, la începutul pandemiei – spălat bine mâinile, evitat să atingem fața, ochii, gura sau nasul, în special în spații publice, fără să ne dezinfectăm anterior, respectăm eticheta tusei, acoperind nasul și gura cu cotul sau cu un șervețel de unica folosință.
  3. Și MAI ALES nu ducem sugarii mici la locuri comune de joacă sau la Mall. Măcar luna noiembrie, căci acum e riscul maxim.
  4. Separăm de nou-născut sau sugar foarte mic, toți frații mai mari, răciți. Unii vor spune că nu e posibil. Soluția extremă este ținutul acasă al fratelui mai mare, măcar până la început de decembrie
  5. Riscul maxim este la copiii care sunt foarte mici, sub 6 luni și care au fost prematuri.
  6. Sugarii cu malformații cardiace sau cei cu boli respiratorii cronice sunt la fel de predispuși la complicații grave.”

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here