Un succes urias. MagicHOME devine realitate

Douazecisitrei de zile si tot atatea nopti. 636 de ore si tot atatia oameni. Peste 100.000 de sms-uri. Alte 1.185 de persoane programate sa se aseze pe ”Scaunul Parintelui” de la Galeria Galateca, in momentul in care cele 100.000 de sms-uri au fost stranse.

”Impreuna pentru MagicHOME”, campania care si-a propus sa stranga din donatii mici, de 2 euro/luna, suma necesara finalizarii centrului care va gazdui gratuit copiii bolnavi de cancer si parintii acestora a generat o mobilizare nemaintalnita in tara noastra. A creat emotie, solidaritate si empatie.

Centrul MagicHOME, situat langa cea mai mare unitate de tratament oncologic pentru copii din tara, la doi pasi de Institutul Clinic Fundeni si Institutul Oncologic Bucuresti, si va putea oferi gazduire gratuita si toate cele necesare traiului pentru 30 de persoane, zilnic, din primavara anului urmator.

Bugetul total pentru MagicHOME Bucuresti a fost estimat la peste 500.000 euro. Din total, 215.000 euro a fost pretul de achizitionare a cladirii si terenului aferent, iar pentru finalizarea si amenajarea cladirii si a curtii, estimarea este de circa 300.000 euro. Cele 115.000 de SMS-uri trimise în ultimele 23 de zile se vor transforma in circa 200.000 euro in perioada urmatoare. Acestei sume i se vor adauga aproape 100.000 euro din donatii individuale de la peste 4.000 persoane (transfer bancar, Pay Pal, Bursa Binelui), o suma in valoare de 100.000 de euro adunata de Comunitatea “La primul bebe” si inca 100.000 de euro din partea Kaufland Romania.

„Peste 100.000 de oameni. Dupa 23 de zile si nopti in care sute de oameni au gasit puterea sa se puna, chiar si pentru cateva minute, in locul parintilor copiilor cu afectiuni oncologice, in care sute de oameni curajosi si-au impartasit povestile si in care peste 100.000 de romani, din tara si strainatate, si-au adus contributia, ne ridicam de pe scaun plini de recunostinta. Sarbatorim nu doar strangerea fondurilor pentru MagicHOME, sarbatorim solidaritatea si increderea ca impreuna se poate. Va multumim tuturor! Nu ne vom opri aici. Avem treaba!”, au declarat Melania Medeleanu si Vlad Voiculescu, fondatorii MagiCAMP si MagicHOME.

Printre cei care au ocupat scaunul din centrul Bucurestiului pentru a atrage atentia asupra suferintei parintilor copiilor bolnavi de cancer care locuiesc luni intregi pe un scaun in salonul de spital, s-au numarat oameni din toate categoriile: actori, oameni de televiziune, cantareti, sportivi, jurnalisti, bucatari, ingineri, preoti, parinti care si-au pierdut copiii, medici, asistente medicale, oameni de afaceri romani si straini, bloggeri, vloggeri, reprezentanti ai ONG-urilor, oameni care au venit din celalalt capat al tarii sau chiar din strainatate pentru a face acest gest, victime Colectiv si apartinatori ai acestora.

Citeste si: MagicHOME pentru parintii copiilor bolnavi de cancer

Cu ajutorul donatiilor, va fi finalizata constructia noului centru MagicHOME care va oferi gazduire gratuita pentru copiii bolnavi de cancer si parintii acestora. Noul centru va avea o suprafata de 700 de mp si va putea gazdui intre 25 si 30 de persoane in fiecare zi, oferind circa 10.000 de mese pe an. In final, beneficiul cel mare este accesul copiilor bolnavi de cancer la tratament si conditii umane pentru parintii care ii insotesc la spital. Cladirea in care va functiona a fost deja achizitionata. Au fost realizate planurile arhitecturale si s-au depus dosarele pentru obtinerea autorizatiilor de constructie, urmand ca imediat ce toate aprobarile au fost obtinute, lucrarile pentru finalizarea casei să fie demarate.

Odata ce va fi data in folosinta, casa va avea cheltuieli lunare de aproximativ 12.000 de euro. La acestea se adauga cheltuielile de transport pentru familiile care nu au banii necesari sa vina la tratament. Aceste cheltuieli ar putea fi acoperite prin sistemul de SMS-uri recurente, care permite o donatie de 2 euro lunar catre MagicHOME, lasand libertatea fiecarui donator de a opri oricand aceasta donatie.

Autor: Laura Bogaciu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here