Discuta joi pe forum cu dr Adyna Zelenac despre imbunatatirea imunitatii copilului in mod natural

Ce reprezinta imunitatea organismului, cum se realizeaza aceasta, ce produse pot fi folosite pentru cresterea imunitatii, in mod natural, fara efecte adverse?

Iata numai cateva intrebari pe care toate mamele si le pun cand vine vorba de sanatatea copiilor lor. Discutia a fost deschisa pe 11 martie la Clubul Supermame pentru Superbebe, cand a fost prezentata gama de produse naturale pentru stimularea imunitatii naturale Imunogrip & Imunorezistan, marca Ozone Natural si dr. Adyna Zelenac, medic specialist pediatrie in cadrul CMU Baneasa (www.cmu.ro) a vorbit despre imunitatea naturista la copii si a raspuns intrebarilor puse de mamicile prezente la eveniment.

Pentru ca ne dorim sa va oferim cat mai multe informatii si sa incercam sa va ajutam sa gasiti raspunsuri la cat mai multe intrebari legate de ingrijirea copilului, joi, 18 martie 2010, cititoarele Superbebe pot interactiona cu dr. Adyna Zelenac. Specialistul CMU Baneasa va raspunde pe forum, in intervalul 13.00 – 15.00 intrebarilor legate de imunitatea naturista la copii.  De altfel, inceapand cu data de 18 martie, in fiecare joi, timp de o luna, dr. Adyna Zelenac va interactiona intre orele 13.00 si 15.00, online pe forumul Superbebe.ro.

Ce reprezinta imunitatea organismului? Imunitatea reprezinta starea de sensibilitatea specifica a organismului fata de una sau mai multe substante cu proprietate de antigen (straine organismului) si care se caracterizeaza prin producerea unui raspuns imun (anticorpi) urmare a contactului direct cu imunogenul. Imunitatea poate fi: generală si la nivelul mucoaselor. O alta clasificare imparte imunitatea in: naturala (innascuta), dobandita natural (in urma contactului cu antigenul), dobandită artificial (vaccinuri, seroterapie) si antitumorală.

De ce este necesara imunizarea?
Imunizarea este necesara din 3 mari motive: scaderea incidentei imbolnavirilor, scaderea severitatii formelor de boala, precum si prevenirea complicatiilor – si implicit a consumului de antibiotice.

Cand se administreaza?

  • Independent de vaccinare;
  • inainte de varful sezonului de boala pentru afectiunile respiratorii: toamna – iarna si la inceputul primaverii, precum si la intrarea in colectivitati (pentru copii si varstnici)
  • la grupe de risc: copii cu infectii respiratorii recurente, pneumopatii acute, complicatii dupa viroze, primul an de colectivitate, copii in perioade de convalescenta;
  • dupa diferite afectiuni (nu numai respiratorii) cum ar fi: boli digestive, infectii urinare, boli neurologice etc;  dupa interventii chirurgicale.

Tratament naturist – o alternativa recomandata. Un tratament naturist eficient consta, in primul rand, intr-o dieta corecta din care nu trebuie sa lipseasca: fructele, legumele proaspete, care dau organismului copilului cantitatea optima de vitamine, minerale si oligoelemente necesare. De asemenea, cerealele si uleiurile vegetale presate la rece nu trebuie uitate. Copilul trebuie sa faca miscare, sa evite noxele (poluare, tutun, radiaţii). Se va asocia acestei diete administrarea de produse naturiste, cu rol de catalizator in reactii de producere de anticorpi – imunitate umorala sau de stimulare a limfocitelor- imunitate celulara.

Echinaceea, prietenul sistemului imunitar. Ehinaceea, procesata corect, astfel incat sa isi mentina proprietatile naturale, curative, are efect imunostimulant si reprezinta un remediu natural pentru profilaxie si adjuvant in infectii respiratorii. Echinaceea stimuleaza in mod natural imunitatea prin cresterea numarului celulelor implicate in infectii (globule albe) si a functiei acestora (fagocitoza- granulocite si macrofage, producere de anticorpi si interferon – limfocite). De asemenea, ea are un efect antioxidant pentru ca impiedica imbatranirea celulei dar si unul antiinflamator pentru ca limiteaza infectia.

De ce sa consumam produse imunostimulatoare care contin echinaceea?
Echinaceea stimuleaza in mod natural imunitatea, creste rezistenta organismului, grabeste recuperarea – adjuvant in perioada de convalescenta, este 100% natural, nu are efecte secundare, este bine tolerat de organism si este usor de administrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here