De ce nu e bine să bei ceai negru sau cafea pe stomacul gol?

Foto: Babycenter.com

Dragi iubitori de cafea și/sau de ceai negru (chiar și cel verde), chiar dacă aceste băuturi sunt tare apreciate și au anumite beneficii asupra organismului, tare mulți facem greșeala de a le consuma dimineața, imediat cum ne-am trezit și încă avem stomacul gol.

Iată de ce nu e bine să bei ceai negru sau cafea pe stomacul gol:

Tot mai mulți specialiști trag un semnal de alarmă asupra faptului că nu ar trebui să consumăm ceai negru sau cafea – imediat cum ne trezim și nu am servit încă micul dejun (sau măcar o gustare mică) -, mai ales dacă ne dorim să râmânem sănătoși. Iată de ce:

Crește aciditatea și cauzează indigestie

Da, ai citit bine. Ceaiul negru sau cafeaua sunt de natură extrem de acidă, iar consumul pe stomacul gol poate perturba echilibrul acido-bazic, ceea ce poate duce la aciditate sau indigestie.

Deshidratează

Ceaiul negru conține un compus numit teofilină. Acest compus este cunoscut pentru că provoacă deshidratare.

Constipație

Compusul teofilină provoacă deshidratare, care în cele din urmă duce la constipație.

Eroziunea smalțului dinților

Când bei ceai negru sau cafea la prima oră dimineața, bacteriile din gură descompun zahărul, ceea ce în cele din urmă crește nivelul de acid din gură și duce la erodarea smalțului dinților.

Balonare

Un alt efect secundar al consumului de cafea neagră dimineața este că poate provoca balonare, acest lucru este din cauza faptului că ceaiul negru este de natură acidă.

Care este momentul potrivit pentru a bea cafea/ceai negru?

Momentul potrivit pentru a bea o ceașcă caldă de ceai negru sau o cafea este de obicei la 1-2 ore după masă. De asemenea, ca să ai parte de beneficii de pe urma consumului de cafea/ceai, asigură-te că nu adaugi lapte sau mai ales, zahăr (inclusiv siropuri).

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here