Dragi doctori si asistenti medicali, noi, cei care #stam acasa avem nevoie de VOI!

Pandemia prin care trecem din cauza virusului acesta cu nume ciudat, Covid-19, ne-a luat pe nepregatite. Ne-a adus schimbari si simtim ca o sa mai aduca.

Exista un aspect care ne-a tot dat de gandit in ultima perioada (pe langa masurile pe care le iau autoritatile si toate schimbarile aparute), si anume, partea aceasta sanitara din toata lumea. Printre randurile citite pe retelele de socializare, stirile, reportajele si declaratiile legate de pandemie, ne intoarcem toti cu gandul, privirea si mai ales, speranta, spre cadrele medicale din linia intai.

Am vazut cum arata salile de terapie intensiva, aparatele de ventilatie si oameni care respira doar ajutati de aceste aparate. Am vazut imagini cu doctori si asistente medicale cu urme dureroase pe fata de la masti, ochelari si viziere, cu pielea de pe maini rosie si usturandu-i de la manusile purtate, am urmarit reportaje cu cadre medicale, facand ture prelungite sau chiar duble, toti imbracati in haine speciale ca sa fie protejati, cu totii obositi si devastati de cele vazute prin spitale. Asta am vazut la altii, in alte tari.

La noi, am vazut doctori si asistenti medicali, explicand (cu calm, apoi cu disperare) ca nu au teste, nu au echipamente, nu au nici macar manusi, masti, viziere, dezinfectanti, prea putine sau chiar nimic din acele obiecte de stricta necesitate pentru a se proteja.

Apoi am vazut doctori infectati si asistenti medicali care isi iau concediu medical, concediu fara plata sau care chiar se gandesc sa-si dea demisia. Oameni, ca si noi, cu aceleasi drepturi, cu aceleasi frici, cu aceleasi ganduri si dorinte sa se protejeze pe ei si sa-i  protejeze pe cei dragi.

Dragi doctori si asistenti medicali, noi, cei care #stam acasa, va intelegem.

Si probabil multi am fi gandit si am fi procedat la fel ca voi.

Cu toate acestea, ne dorim sa credem ca sunteti mai intelepti si mai puternici ca noi, si ca veti fi acolo, in linia intai, atunci cand noi (sau poate cei dragi noua!) vom avea mare nevoie de ajutorul vostru!

Dragi doctori, asistenti medicali si toti cei care va aflati in linia intai, ASTAZI, mai mult ca oricand avem nevoie de voi si ne punem sperantele in voi, poate chiar mai mult decat in autoritati, pe care le-am tot lasat in ultima perioada sa gaseasca cele mai bune solutii… Astazi ne indreptam spre voi si va multumim pentru tot ce faceti pentru noi, cei care ne “incapatanam” sa #stamacasa si ne rugam sa ne pastram optimismul.

Vom trece peste asta, dar doar gratie VOUA!

Va multumim!

Cu drag,

Noi, cei care #stam acasa

Autor: Inga Stoian

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here