Copilul plange si nu stii cum sa-l linistesti? Incearca sa urmezi sfatul oferit de aceasta mama!

Toti parintii (in special cei cu copii mici) primesc tot felul de sfaturi, iar multe dintre acestea, sunt nesolicitate. Dar sfatul oferit de o mama, totusi ne-a atras atentia, pentru ca uneori l-am urmat si noi, si chiar a functionat! Copilul plange si nu stii cum sa-l linistesti? Incearca urmatorul truc.

O mamica a scris pe una dintre retelele de socializare trucul pe care l-a folosit de fiecare data atunci cand copilul plangea si nu stia cum sa-l consoleze si ce alta metoda sa mai foloseasca.

Pe scurt, sfatul suna cam asa: “Fa-i o baita sau scoate-l afara, la aer”, scrie mother.ly. Simplu si eficient.

Poate prea simplu, ai fi tentata sa spui, dar recunosc ca, am folosit si eu aceasta metoda si m-a ajutat atat sa-mi linistesc copilul, cat si sa-mi pastrez cumpatul in acele momente.

Imagine de Scozzy de la Pixabay

Iata ce a scris mama pe acea retea de socializare:

Nu-mi amintesc exact ce varsta avea bebelusul, atunci cand am sunat-o pe mama si ii plangeam la telefon, spunandu-i printre suspine <am incercat totul, nu functioneaza nimic, nu ii e foame, nu ii e sete, are scutecul uscat, nu iie somn…nu stiu ce sa-i fac, plange incontinuu>. Si atunci mama mi-a spus asa: <Incearca sa-i faci o baie sau sa-l scoti pe afara, la aer curat>.

I-am facut baita. Metoda a functionat. S-a linistit. Si metoda a functionat de fiecare data cand plangea incontinuu si nu mai stiam ce sa-i fac. Il imbracam si-l scoteam afara, la plimbare sau ii faceam baita. L-am scos afara in curte la aer intr-o zi la 2 noaptea, s-a linistit. I-am facut alta data baita la 10 dimineata, s-a linistit.

Este un sfat simplu, stiu, dar a functionat de fiecare data si mi se pare important sa le spun acest lucru si altor mame care se confrunta cu o astfel de problema sau care nu mai stiu pur si simplu ce sa mai incerce atunci cand copilul plange”, a spus mamica.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here