Control auditiv gratuit pentru toti copiii nascuti in maternitatile de stat din Romania

Incepand din aceasta luna, toti copiii nascuti in maternitatile de stat din Romania beneficiaza de control auditiv gratuit, realizat cu aparatura medicala moderna.

Citeste si: Programul de screening auditiv extins in 188 de unitati sanitare

Ministerul Sanatatii a extins programul de screening auditiv la nivel national.

“Dupa spitalele regionale si alte proiecte importante cu finantare de la Banca Mondiala, am reusit deblocarea acestui proiect. Screeningul auzului la nou nascuti este singura metoda prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima luna de viata. Pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului este deosebit de important ca surditatea sa fie depistata cat mai devreme in vederea asigurarii in timp util a tratamentului adecvat. In luna octombrie, din banii pe care i-am obtinut la rectificare am extins programul de screening auditiv deja existent in 17 spitale, astfel incat in fiecare judet sa se realizeze screeningul auditiv. In luna urmatoare am inceput distribuirea echipamentelor, iar acum am inceput testarea gratuita a nou- nascutilor”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Programul de screening auditiv al Ministerului Sanatatii este implementat in 186 de maternitati si sectii de terapie intensiva ce ingrijesc nou-nascuti. Acestea au fost dotate cu 286 de echipamente de testare auditiva.

Ministerul Sanatatii a alocat pentru acest program un buget de 2.550.000 lei.

De asemenea, in perioada urmatoare, Ministerul Sanatatii va demara o campanie de constientizare si informare a publicului si cadrelor medicale privind necesitatea testarii auzului la nou-nascuti.

Citeste si: 161 de maternitati vor fi dotate cu echipamente de screening auditiv pentru bebelusi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here