Ce sunt si cum identificam alimentele BIO

Alimentele bio sunt acele alimente care nu sunt tratate chimic, fara E-uri, care provin din agricultura bio (solul este fertilizat doar cu ingrasaminte naturale, se folosesc doar seminte netratate chimic, animalele sunt hranite doar cu mancare vegetala, fara concen­trate).

Ce-i drept, exista putini producatori care au adoptat acest gen de agricultura, insa numarul lor este in crestere, datorita con­stientizarii rolului alimentelor naturale in alimentatia de zi cu zi. Alimentele bio se gasesc sub mai multe denumiri. Daca pe eticheta descoperi termenii eco sau organic, sa stii ca este vorba, de fapt, de alimente bio. Deocamdata, beneficiile pe ter­men scurt ale alimentatiei organice nu sunt cunoscute, insa pe termen lung, sunt foarte mari. Si pentru ca oricare parinte isi doreste tot ceea ce este mai bun pentru copilul sau, adoptarea unei diete ecologice este necesara.

Descifreaza eticheta

Oferta magazinelor de spe­cialitate este foarte bogata si variata in ceea ce priveste mancarica la borcan. De fiecare data cand te plimbi printre rafturile magazinelor, in cautarea borcanelului ideal pentru copilul tau, inainte de a alege, nu uita sa verifici foarte atent data fabricatiei si termenul de valabilitate. Nu ezita sa citesti informatiile de pe eticheta, caci te vor ajuta sa afli date concrete cu privire la ingredientele folosite. Nu e bine sa faci experimente pe copilul tau, de aceea este indicat sa cumperi mancarica la borcanel doar de Ia produ­catorii renumiti. In ultima vreme, marii produ­catori ai acestui tip de man­care s-au axat pe folosirea ingredientelor organice (fructe organice, legume organice, carnita organica), astfel incat bebelusii sa beneficieze de cele mai sanatoase preparate.

Citeste si: Fructe de toamna care care te vor ajuta in lupta cu gripa

Avantajele hranei naturale

In ultimul timp, medicii pediatri recomanda mamicilor sa-si hraneasca bebelusii cu alimente bio, deoarece organismul micutilor este foarte sensibil la chimicalele din alimentatia conventionala. Dupa varsta de noua luni, cand bebelusul s-a obisnuit deja cu ali­mentele solide, iar riscul aparitiei alergiilor alimentare este redus, poti apela si la mancarica la borcanel. Aceasta este conceputa special pentru bebelusi, pe grupe de varsta. Ingredientele folosite sunt atent selectionate si controlate, astfel incat potentialul alergenic este foarte redus. Mai mult decat atat, aceasta mancarica este imbunatatita cu vitamine necesare cresterii si dezvoltarii organismului micutului, precum F, vitamina C si B1. Nu contine aditivi alimentari si nici adaosuri de sare si zahar. Mancarica la borcan imbunatateste tranzitul intestinal, este usor de digerat si are un nivei scazut de aciditate. Ingredientefe folo­site sunt foarte fin maruntite si nu necesita mestecare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here