Astmul alergic nu se poate vindeca!

Astmul alergic, astmul in sine  nu se poate vindeca, de aceea ideea ca un copil a avut astm si i-a trecut nu este reala, sustine conf. dr. Roxana Maria Nemes, cercetator stiintific, doctor in stiinte medicale, medic primar pneumolog si medic specialist pediatru la Institutul de Pneumologie ,,Marius Nasta”.

Potrivit medicului, poate exista insa o viata cu astm absolut impecabila.

,,Sunt oameni cu astm care au devenit sportivi de performanta, oameni care desfasoara activitati zilnice mult mai importante decat persoane ,,sanatoase” dar deconditionate, copii care pot uita la propriu ca au astm, mai ales daca isi mentin o functie ventilatorie foarte importanta, daca reusesc sa cupeze si comorbiditatile, adica elementele de rinita”, a precizat. conf.dr. Nemes.

Pacientii mici sau pacientii mai marisori care au astm bronsic pot trai absolut minunat cu aceasta afectiune si pot sa-si desfasoare o viata mai mult decat normala si frumoasa uitand uneori de aceasta afectiune, e de parere pneumologul.

,,Cel mai greu de controlat sunt situatiile in care avem fenomene extreme de dermatita atopica, acolo grija trebuie sa fie foarte mare pentru ca exista risc de suprainfectii. Exista un manangement special al acestor pacienti”, atrage atentia medicul.

Urmariti materialul video aici

Vezi si Cum gestioneaza criza de astm copilul bolnav si parintele acestuia

De la dermatita atopica la rinita alergica si astm bronsic

Simptomele astmului alergic la copii

Autor: Alexandra Manaila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here