4 lucruri fascinante despre copilul stangaci

Am citit de curand ceea ce scris o mama pe un blog despre copilul sau stangaci: “Atunci cand am descoperit ca cel de-al doilea meu copil este stangaci, am fost suprinsa! Sa ne intelegem, atat eu cat si sotul meu suntem dreptaci. In plus si fratele mai mare este dreptaci. Si atunci de ce el e stangaci? De ce prefera sa faca mai multe lucruri cu mana stanga? Oare o sa-i fie dificil in viata, mai ales ca uneori am impresia ca toata lumea este facuta dupa cum “dirijeaza” dreptacii, astfel incat lor sa le fie mai bine? De la manerele usilor, foarfece, desfacator de conserve si pana la tastatura computerului, majoritatea sunt “construite” astfel incat dreptacilor sa le fie mai usor. Bine ca macar profesorii nu-i mai obliga pe copiii stangaci sa scrie neaparat cu mana dreapta ”.

Citeste si: 13 lucruri pe care parintii puternici din punct de vedere mental nu le fac!

Stiai ca intre 10% si 15 % din populatia lumii este stangace? Sa fii stangaci nu este chiar atat de neobisnuit. Dar oare ii va fi mai bine, mai greu, mai usor sau mai dificil copilului stangaci pe viitor, in viata? Afla aici 4 lucruri fascinante despre copilul stangaci.

Copilul stangaci este mai creativ!

Bineinteles ca exista multi copii dreptaci cu o imaginative foarte bogata, doar ca s-a descoperit ca “la cei stangaci este mai dezvoltata emisfera dreapta, exact acolo unde este localizata gandirea creativa”, potrivit lui Chris McManus, psihologul si autorul cartii “Right-hand, Left-hand”. Astfel ca nu ar trebui sa fii deloc uimit de excesul de creativitate de care da dovada copilul tau stangaci.

Citeste si: Conteaza atat IQ-ul, cat si anturajul in care creste un copil

Copilul stangaci are o viteza de gandire mai rapida!

Ai o problema, atunci poti apela cu incredere la copilul stangaci, sigur va gasi el rapid o rezolvare a situatiei.

Copilul stangaci este mai bun la activitati sportive!

Potrivit unui studiu facut de Cherbuin and C. Brinkman in 2006, copiii stangaci au o viteza de raspuns mai mare si de aceea sunt mai buni la baschet, tenis, baseball si chiar si jocuri video.

Copilul stangaci are mai multe sanse sa aiba o minte geniala!

Stiai ca Einstein, Michelangelo, Rafael, Leonardo da Vinci, Van Gogh, Isaac Newton, Charles Darwin si Benjamin Franklin au fost stangaci?

Autor: Inga Stoian 

Citeste si: La 5 ani suntem genii ale creativitatii! Dar scoala… ne prosteste

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here